Portugal klaar voor toerisme

Geen auteur gevonden
01-07-2020

Portugal is klaar om weer toeristen te verwelkomen. Ondernemingen in de toeristische sector kunnen sinds 24 april een speciaal keurmerk aanvragen bij Turismo de Portugal, het Clean & Safe keurmerk. Het keurmerk onderscheidt ondernemingen die voldoen aan de vereisten van hygiëne tegen de verspreiding van COVID-19 en andere infecties. Zo weet u zeker dat u met een veilig gevoel vakantie kunt vieren.

Om het keurmerk te krijgen moeten bedrijven een protocol hebben en uitvoeren dat aan de eisen van het Portugees Instituut voor Volksgezondheid voldoet. Deze veiligheidsregels zorgen ervoor dat besmettingsrisico’s worden vermeden. Een bedrijf moet een Verklaring van Commitment afgeven voor zij het keurmerk “Clean & Safe” mogen gebruiken. Turismo de Portugal en bevoegde autoriteiten zullen bedrijven steekproefsgewijs controleren. Er wordt hard gewerkt door hotels om aan alle eisen te voldoen. Zodra meer bekend is welke hotels dit keurmerk hebben, zullen wij dit ook aangeven bij de desbetreffende hotels. 

Wanneer kan ik naar Portugal op golfvakantie?

De meeste golfbanen zijn sinds 5 mei weer open. Ook daar gelden andere regels die per baan weer kunnen verschillen. Er kan in ieder geval wel weer gegolft worden. Hotels openen naar verwachten in juni haar deuren. Sommige hotels zullen begin juni al opengaan en andere eind juni. Sinds 18 mei zijn restaurants en bars weer open met speciale maatregelen zoals we die ook in Nederland kennen per 1 juni. Ook musea en monumenten zijn weer open voor publiek. Een exacte datum wanneer u weer in Portugal kunt golfen is lastig te geven. Transavia heeft tot en met 3 juni al haar vluchten geannuleerd. Er wordt per week gekeken naar de mogelijkheden om de vluchten weer op te starten.