Tunesië: ideaal golfweer en heerlijk eten

Geen auteur gevonden
28-08-2022

Tunesië is niet het eerste land wat in ons opkomt wanneer we denken aan een golfvakantie maar toch is het land zeer geschikt voor een golfreis. Door de locatie in Noord-Afrika aan de Middellandse Zee kan het er heerlijk warm worden en komt u helemaal in een andere wereld vol woestijnen, zon, een rijke geschiedenis overal om u heen en nog veel meer. Even helemaal uit de dagelijkse sfeer komen en gewoon genieten dus!

Cultuur van Tunesië

De cultuur in Tunesië is na 3.000 jaar heel uiteenlopend, aangezien het beïnvloed is door zoveel verschillende etniciteiten. Allerlei verschillende geloven uit allerlei hoeken van de wereld zijn in Tunesië samengekomen, wat het land zo mooi maakt. Wel is het belangrijkste geloof in het land de islam, waardoor de moskee en de eigen familie voor de bevolking erg belangrijk is. De talen die er worden gesproken zijn Arabisch, Frans en Berbers. Wanneer u echt de cultuur van Tunesië wilt ontdekken, loop dan vooral over de lokale markten waar het gezellig druk is en onderhandelen over de prijs normaal is. Houdt er daarnaast rekening mee dat het betaalmiddel in Tunesië de Tunesische dinar is en dat het leven er goedkoper is dan in Nederland.

Gastronomie

Bij het koken wordt er veel gebruik gemaakt van verse ingrediënten en er wordt vaak gekookt met olijfolie. Tunesië is dan ook een belangrijk exporteur van olijfolie voor over de hele wereld. Bij de gerechten wordt er vaak vis of lam gebruikt en onze Hollandse aardappelen zijn vervangen door couscous. Een ander lokaal gerecht is baklava die ook in Nederland te verkrijgen is, maar nooit zo goed zal smaken als in Tunesië zelf. Bij het eten wordt ook vaak muntthee in allerlei varianten gedronken maar het beste kunt u daar gewoon zelf nieuwe gerechten uitproberen! Overigens serveert het restaurant bij hotel Sentido Phenicia ook internationale gerechten, mochten de gekruide Tunesische gerechten u iets te veel worden.

Klimaat

Om te kunnen golfen in Tunesië moet er rekening gehouden worden met het weer. De zee, de woestijn en de bergen hebben allemaal invloed op het klimaat in het land. In de kustregio Hammamet heerst een Middellandse Zeeklimaat, in het zuiden van het land bevindt zich de grensregio met de Sahara waardoor er daar een woestijnklimaat heerst en tussen de 2 regio’s in heerst een steppeklimaat. Vooral het kustplaatsje Hammamet is populair waar het in november t/m maart vaak tussen de 15 en 20 graden Celsius is, ideaal golfweer.

Verblijf

Sentido Phenicia

Wanneer u een golfreis boekt naar Tunesië, verblijft u bij Sentido Phenicia. Het is gelegen in het kustplaatsje Hammamet en vanuit uw balkon of terras heeft u uitzicht op de vele tuinen of de zee. Het hotel biedt ook de luxe die u mag verwachten van zo’n prachtige locatie: zoals gezegd vele tuinen, 3 mooie zwembaden, een privéstrand en uiteraard airconditioning op de kamer. Verder kunt u gebruik maken van wel 7 tennisbanen, een oefengolfbaan en massages. Bovendien zijn de volgende golfbanen in 5 minuten rijden te bereiken.

Citrus Golfclub

Voor het golfen is de Citrus Golfclub uiterst geschikt. Hier vindt u 45 holes verdeelt over 3 banen ontworpen door Ronald Fream in een heuvelachtig landschap met prachtige vergezichten. Het clubhuis met restaurant, bar en 3 terrassen bevindt zich dan ook op de heuvels waardoor u uitzicht heeft op hole 9 van de baan La Fôret, een baan van 6.066 meter voor de mannen en voor de vrouwen 5.235 meter. Kom na de intensieve, uitdagende ronde bij met een drankje en wie weet ontmoet u wel vele golfers uit andere landen die prachtige verhalen te vertellen hebben.

The Executive Course

The Executive course
Om te oefenen kunt u terecht bij the Executive Course. Hier vindt u putting en chipping greens, oefenbunkers en een driving range van 350 meter lang. Daarnaast is er een 9-holes par-28 oefenbaan met bunkers, waterhindernissen en meer om u te laten wennen aan de baanopbouw van de andere twee banen.

Olivier Course

Les Oliviers
Eén van die banen is Les Oliviers, oftewel de olijven. Het komt dan ook als geen verassing dat de eerste 9 holes zich in de omgeving van een olijfgaard bevinden, waardoor de baan rustig begint. De volgende 9 holes zijn dan weer gekenmerkt door glooiende, uitdagende fairways waardoor een buggy toch aan te raden is.

La Foret

La Fôret
Deze tweede 18-holes baan genaamd La Fôret (het bos) is omgeven door pijnbomen en zeer geschikt voor ervaren golfers. De golvende baan waarbij de wind invloed heeft op het spel, maakt de baan erg uitdagend. Bovendien zorgen de waterhindernissen en bunkers voor een extra moeilijkheidsgraad.

Yasmine Valley Golf

Yasmine

Deze 18-holes baan is ook ontworpen door Ronald Fream met extra aandacht aan de bunkers en creativiteit met de waterhindernissen. De wind zorgt hier weer voor een extra uitdaging in het spel. Door de zandondergrond, het irrigatiesysteem en het drainagesysteem is de baan altijd goed onderhouden en speelbaar. Verder kunt u na het golfen terecht bij het clubhuis voor een kopje koffie en heeft u mooi uitzicht op de baan.