De prachtige regio Murcia

Geen auteur gevonden
09-12-2022

Bezoek het prachtige Murcia, de zevende stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de regio Murcia en de hoofdstad van de provincie Murcia. De regio heeft u werkelijk waar zeer interessante bezienswaardigheden te bieden. Bovendien heeft u in deze regio het comfort om te gaan voor rust in combinatie met mooie golfdagen.

Architectuur en Kunst

De regio Murcia ligt in het zuidoosten van Spanje en heeft een rijke architectuur en kunstgeschiedenis te bieden. De regio staat bekent om zijn grote verscheidenheid aan historische gebouwen, waaronder de kathedraal van Murcia, het Barokke Palacia Episcopal en de kerk van San Juan de los Caballeros.

Murcia is ook bekend om haar architecturale stijlen die terggaan tot de 16e eeuw. Het heeft een aantal prachtige stijlen zoals Barok, Neoklassiek, Gotisch, Mudéjar en Renaissance. Deze stijlen kunt u terugzien in de vele historische gebouwen in de regio. Daarnaast is de regio ook bekend om zijn typische stijl zoals ''Rococo'', die de regio een unieke identiteit geeft. Zulk soort stijlen worden gebruikt in talloze gebouwen, waaronder kerken, paleizen en huizen.

Gastronomie

Meer richting het platteland van Murcia ontdekt u een unieke gastronomie. De regionale keuken is gebaseerd op lokale producten zoals olijven, vis, vlees, groenten, of Paella de Marisco, een gerecht van rijst met zeevruchten. De visgerechten zijn hier vooral populair, evenals het gebruik van de lokale olijfolie. De regio van Murcia staat ook bekend om zijn goede wijnen, waarvan de meeste worden gemaakt met lokale druiven. De wijnen in de regio, zoals Jumilla, Yecla en Bullas, zijn een populaire aanvulling op de regionale gerechten.

Het kustgebied van Murcia is een populaire bestemming om te genieten van de heerlijke Spaanse zon. De regio heeft meer dan 200 kilometer aan kustlijn, waardoor er veel verschillende stranden en baaien zijn om te verkennen. U kunt hier bijvoorbeeld heerlijk zwemmen en snorkelen. Er zijn ook veel restaurants en bars langs de kust, waar u kunt genieten van de lokale gastronomie. Een andere populaire activiteit in het kustgebied van Murcia is de bezienswaardigheden bezoeken, waaronder de historische stad Cartagena en het prachtige dorpje Mazarrón.

 Golfen in de regio Murcia

Om deze vakantie helemaal compleet te maken, moet u uiteraard ook even heerlijk gegolfd hebben bij een van de topbanen in Murcia. Mocht u bijvoorbeeld willen gaan voor het Caleia Mar Menor Golf & Spa Resort, kunt u heerlijk golfen op de eigen golfbaan Mar Menor Golf. Deze golfbaan ligt direct aan het resort en is ontworpen door architect Jack Nicklaus! Ondanks de vele waterhindernissen, is de baan interrassant voor zowel beginnende golfers als gevorderde golfers. Maar de keuze is niet beperkt. Zo kunt u ook heerlijk verblijven in het DoubleTree by Hilton La Torre Golf & Spa Resort, waar de luxe nergens ontbreekt. Bij dit luxe hotel heeft u ook weer het voordeel dat u kunt gaan spelen op de eigen golfbaan La Torre Golf. De baan bevat een zeer speelse lay-out met uitdagende waterpartijen, diepe bunkers en brede fairways.