In alle rust golfen in Overijssel

Geen auteur gevonden
19-08-2022

Nederland is vele golfbanen rijk, zo ook in het mooie Overijssel tussen de polders, wateren en grote steden zoals Zwolle en Deventer. In deze provincie waant u zich in een klein beetje buitenland met ons eigen Venetië en de ‘bergen’ bij de Sallandse Heuvelrug. U kunt de veelzijdigheid ontdekken door te fietsen door het mooie landschap waarbij u grote steden zoals Enschede of Zwolle maar ook het nationaal park Weerribben-Wieden kan tegenkomen. Door de vele natuur is er genoeg plek en keuze om in alle rust te golfen in Overijssel.

GC de Koepel

De Koepel

Deze eerste golfbaan bestaat uit 18 holes en bevindt zich op het voormalige landgoed Wierdense Duinen tussen het bos en de heide waar ook oude inheemse bomen staan. De baan wordt goed onderhouden en is door de zand ondergrond het hele jaar door goed te spelen. Daarbij zorgen de afwisselende holes voor een uitdagend spel. Handig om te weten is dat er laadpalen aanwezig zijn op de parkeerplaats en dat er gratis gebruik gemaakt kan worden van de wifi.

Golfclub Zwolle

Golfclub Zwolle

De Golfclub Zwolle beschikt over een 18-holesbaan, ontworpen door de architect Alan Rijks. Bij elke hole heeft u keuze uit verschillende pinposities en oefenen kan op de driving range en de putting green. Het personeel, zowel de marshals als bij het restaurant met terras zijn erg gastvrij en vriendelijk. Hier zijn ook 2 oplaadpunten aanwezig om uw elektrische auto weer van stroom te voorzien.

GC de Lage Mors

De Lage Mors

Golfbaan de Lage Mors bestaat uit 9 holes ontworpen door de architect Frank Pont. De baan ligt op het landgoed Twickel, omgeven door oude eiken en naast Aparthotel Delden. De glooiende fairways en verschillende waterpartijen zijn erg uitdagend waar nauwkeurig spel nodig is. Voor hole 10 t/m 18 kunt u elke keer vanaf een andere tee spelen. Verder zijn er voor de liefhebbers mooie vogels te spotten.

Het Rijk van Sybrook

Het Rijk van Sybrook

Het Rijk van Sybrook is onderdeel van Het Rijk Golfbanen waardoor er veel aandacht is voor de kwaliteit en de gastvrijheid. De baan bestaat uit 27 holes en is gelegen op een oud landgoed in een typisch Twents landschap en bosrijke omgeving in Enschede. U kunt dus na het golfen prima uitwijken naar Enschede om daar de dag af te sluiten. De baan wordt goed onderhouden en de holes zijn afwisselend mede door de verschillende waterpartijen.

Twentsche GC

Twentsche

De 18-holes baan van de Twentsche Golfclub ligt op 10 minuten rijafstand van de eerder benoemde golfbaan De Lage Mors. De club bestaat al sinds 1926 en gastvrijheid en duurzaamheid staan hoog in het vaandel. De variatie aan holes, snelle greens, vele bunkers en waterpartijen zorgen voor een heerlijk spel in een rustige, natuurlijke omgeving.

Uiteraard is er naast het golfen nog veel meer te doen in Overijssel. Zo kunt u een rondleiding bijwonen over de brouwerij van Grolsch of totaal wat anders zoals musea als het Bonami Games & Computers Museum of het Openluchtmuseum bezoeken. Daarnaast zijn de steden Enschede en Deventer zeker een bezoekje waard, alleen al om de gezellige sfeer bij een cafétje of bar te ervaren.