De mooiste golfbanen van de Algarve

Geen auteur gevonden
15-08-2022

Naast mooie stranden, heerlijk eten en prachtige authentieke plaatsen, staat de Algarve nog om iets anders bekend, golfen! Wat maakt het nou zo aantrekkelijk om hier te golfen? Het klimaat is er erg aangenaam. Wanneer het in Nederland nat en koud is, is het goed toeven in het zuiden van Portugal. Wat zijn de mooiste golfbanen van de Algarve? Hieronder bespreek ik enkele van de mooiste golfbanen in de Algarve.

Dom Pedro Old Course - 8.2 op Leadingcourses.nl - Vilamoura

De Old Courses Golf Club ligt in het hart van Vilamoura, en was één van de eerste aangelegde golfbanen in de regio. De baan ligt op slechts 20 min. rijden van luchthaven Faro, en is omgeven door pijnbomen en is uiteengezet over een licht glooiend terrein. Je ziet op de golfbaan terug dat dit een van de oudste banen van de Algarve is. De baan is mooie volgroeid en is een van de beste course designs in de algarve. Het is één van de banen die u zich zeker zult blijven herinneren.

Dom Pedro Old Course

Espiche Golf – 8.1 op Leadingcourses.nl - Lagos

Espiche Golf ligt op ongeveer 15 min. rijden van Lagos, in een natuurgebied. De baan is prachtig geïntegreerd in de natuurlijke omgeving, en biedt een unieke en authentieke ervaring in de Algarve. De kritiek op de baan was in het begin dat deze te moeilijk zou zijn door veel blinde schoten en dat naast de fairway de bal direct kwijt is. Daar is veel aandacht aan besteed en de baan is nu voor golfers van alle niveau’s goed te spelen. De baan is niet al te lang, maar zeer technisch. Het feit dat je hier echt midden in de natuur loopt vinden wij een groot pluspunt. Het clubhuis centraal op een heuvel midden op het complex is een mooie blikvanger en een perfecte plek voor een biertje na de ronde.

Espiche Golf

Quinta do Lago - 8.6 op Leadingcourses.nl - Almancil

Quinta do Lago is een exclusief golfresort, gelegen in bijna 2000 hectare platteland en dennenbossen, grenzend aan de Atlantische Oceaan en het Ria Formosa natuurpark. De baan bestaat al sinds 1972, en heeft sindsdien meerdere awards gewonnen. Het resort ligt op slechts 20 min. rijden van luchthaven Faro en bestaat uit 3 18-holes golfbanen.

Quinta do Lago

Vale do Lobo – 8.3 op Leadingcourses.nl - Vale do Lobo

De 2 18-holes golfbanen van Vale do Lobo zijn ontworpen door Sir Henry Cotton en Rocky Roquemore. Het zijn uitdagende golfbanen, die het hele jaar door gespeeld kunnen worden. De glooiende fairways lopen langs olijf-, sinaasappel- en pijnbomen. Op het Royal Course vindt u het meest gefotografeerde hole van Europa: hole 16, een par 3 van 218 meter over 3 ravijnen!

Vale do Lobo

Monte Rei Golf & Country Club – 9,2 op Leadingcourses.nl - Vila Nova de Cacela

Als je golfers de vraag stelt wat de mooiste golfbanen van de Algarve zijn? Dan zal iedereen direct Monte Rei Golf & Country Club. Deze golfbaan is ontworpen door Jank Nicklaus en ligt in de Oost-Algarve. Het unieke aan deze golfbaan is dat bijna iedere hole een compleet eigen landschap is, je ziet om je heen enkel de hole die je speelt. Daarnaast is het onderhoud van de hoogste kwaliteit en de service en faciliteiten bij Monte Rei zijn van de hoogste standaard. De baan heeft een prijskaartje maar daarvoor krijg je ook wat. In de greenfeeprijs zit het gebruik van de driving range en balletjes, een gedeelde buggy en water reeds inbegrepen.

Monte Rei Golf & Country Club

Palmares Ocean Living & Golf – 8,0 op Leadingcourses.nl - Lagos

De baan bestaat uit 27-holes, drie lussen van 9 holes (Praia, Lagos & Alvor). Wat ons betreft is de combinatie Alvor / Lagos de beste combinatie. Prachtige golfbaan die tevens heel eerlijk is. Op een goede dag kan je hier goede scores neerzetten en op een slechte dag wordt je gestraft. De greens zijn hier zeer goed en snel. De afgelopen jaren door wisselingen in het management en veel aandacht voor de aanleg van huizen is er soms een periode minder geweest door verbouwingen aan het clubhuis en de faciliteiten daaromheen, maar het zal na de recente opening van het clubhuis en de eerste oplevering van prachtige huizen in de komende jaren alleen maar beter worden en uitgroeien tot een van de meest exclusieve golfbanen van de Algarve.

Palmares Ocean Living & Golf

Wilt u ook spelen op een van deze prachtige golfbanen? Neem contact op met uw reisadviseur via info@golftime.nl of 033 462 72 00.