City en Golf Rome

Geen auteur gevonden
18-09-2022

Wilt u een citytrip naar het prachtige Rome combineren met een (ontspannen) golfvakantie? Goed idee en zeker mogelijk! Rome is de hoofdstad van Italië en staat bekend om zijn geschiedenis als onderdeel van het Romeinse Rijk, de Rooms-Katholieke Kerk met de paus als hoofd en het warme zeeklimaat. Hierdoor zijn de zomers erg warm maar de seizoenen lente en herfst zijn ideaal voor een golfvakantie. Overigens is het ook in de winter nog een prima temperatuur om te golfen. Vergeet ook niet Vaticaanstad te bezoeken.

Kunst en architectuur

In Rome vindt u vele indrukwekkende gebouwen met mooie bouwtechnieken. Zo is er het Colosseum, Sint-Pietersbasiliek en het Pantheon. De gebouwen worden gekenmerkt door de bogen, koepels, steunpilaren en dikke muren. In vergelijking met de Griekse gebouwen versierden de Romeinen hun gebouwen meer en blijven ze langer intact.

Gastronomie

De Italiaanse keuken zoals we die in Nederland kennen, is eigenlijk niet te vergelijken met wat u zult meemaken in het land zelf. De Italianen zijn experts in het maken van geavanceerde gerechten met vele specerijen, heel anders dan onze simpele Hollandse aardappelen met vlees en groente. Ze steken meer aandacht en tijd in het bereiden van de gerechten. De gastronomie op zichzelf is al een hele goede reden om naar Rome af te reizen.

Wat verder goed is om te weten, is dat het ontbijt van de lokale bewoners vaak bestaat uit enkel een koffie. Daar tegenover staat dat de lunch erg belangrijk voor hen is, waardoor u heerlijk kan eten tijdens de lunch. Bovendien zijn de restaurants vanaf de lunch de hele dag open, aangezien Italianen ook door de weeks graag uit eten gaan om echt te kunnen genieten van een heerlijke maaltijd. Probeer tussendoor ook plaatselijke streetfood in de wijk Monti, gelegen vlak bij het Colosseum. Bij de overdekte markthal Mercato di Testaccio kunt u ook heerlijk lokaal eten bestellen en shoppen.

Vaticaanstad

Vaticaanstad is nog steeds verbazingwekkend, aangezien het een onafhankelijk land is in de stad. Het is maar 0,44 vierkante kilometer groot en heeft naar schatting nog geen 1.000 inwoners, die vooral bestaan uit geestelijken. Mede doordat er maar weinig euro’s uit Vaticaanstad worden gemaakt, zijn de euromunten met de paus erop vrijwel enkel te koop en erg populair bij verzamelaars. Er zijn ook verschillende bezienswaardigheden te vinden in het land, waaronder het eerdergenoemde Sint-Pietersbasiliek, de Vaticaanse Tuinen en de Sixtijnse kapel. Vaticaanstad bezoeken is dan ook een zeer unieke ervaring!

Verblijven en golfen

In Rome heeft u keuze uit 2 hotels die geschikt zijn voor een golfreis in combinatie met een bezoek aan Rome. Als eerste is er het Leon's Place Boutique Hotel. Dit hotel is ideaal wanneer u zoveel mogelijk wilt zien van Rome, het ligt namelijk in het centrum met vele bezienswaardigheden in de buurt.

Leon's

Wanneer u meer waarde hecht aan het golfen en dit wilt combineren met een dagje Rome, kunt u kiezen voor Sheraton Parco de' Medici Rome Hotel aan de rand van Rome. Hier zit u niet direct in de hectiek van het centrum van Rome maar kunt u wel de stad bezoeken.

Wanneer u verblijft in Rome, kunt u kiezen uit 4 golfbanen. Zo is er de 27-holes baan Parco dei Medici Golf Club, de uitdagende Olgiata Golf Club met vele bomen en waterpartijen, de indrukwekkende Castelgandolfo Golf Club gelegen in een vulkaankrater en Marco Simone G&CC waar u in alle rust kunt golfen.

Parco dei Medici Golf Club Olgiata

Marco Simone GCC Castelgandolfo

Tips

Bereid uw golfreis en bezoek aan Rome goed voor! Daarom hebben we een aantal tips voor u verzameld:

  • Bekijk de tips van de ANWB over het openbaar vervoer.
  • Rome is zo groot en heeft zoveel te bieden dat u zich wel 2 weken zou kunnen vermaken. Bedenk daarom van tevoren wat uw interesses zijn, zoals cultuur, gastronomie, monumenten, bepaalde activiteiten, verborgen pareltjes, mode, alles kan!
    • En doe hier onderzoek naar, op internet is gelukkig veel informatie te vinden over Rome
  • Dit klinkt mogelijk logisch, maar moet toch nog even gezegd worden: in de fonteinen gaan staan of er van drinken is verboden, gevaarlijk en kan leiden tot hoge boetes. Er zijn wel drinkfonteintjes aanwezig in Rome maar uit hygiëne overwegingen is het advies om hier toch niet uit te drinken.
  • Wat minder bekend is de nieuwe regel dat slootjes ophangen op verschillende plekken verboden is, aangezien de bruggen door het gewicht kunnen instorten en dat zou zonde zijn.