Golfen bij onze Belgische buren

Geen auteur gevonden
04-09-2022

Lekker dichtbij huis maar toch in het buitenland met een andere cultuur en ander landschap, bovendien kunt u heerlijk golfen bij onze Belgische buren. Eerder schreven we al over de veelzijdigheid van Brussel en de golfmogelijkheden daar, dus neem vooral ook daar een kijkje. België is echter veel meer dan alleen Brussel, net als Nederland niet alleen Amsterdam is. Er zijn dan ook vele golfbanen overal verspreid in België met lovende recensies, waarvan we er een aantal gehighlight hebben in deze blog.

Brussel

Brussel is de hoofdstad van België maar uiteraard ook heel belangrijk voor Europa waardoor het zeker een mooie vakantiebestemming is. Bovendien kan er heerlijk gegolfd worden, zie hier voor de bezienswaardigheden en wat deze wereldstad verder allemaal te bieden heeft.

Royal Waterloo golfbanen

In de regio Brussel zijn er veel mooie golfbanen zoals de exclusieve klassieke Royal Waterloo golfbanen die hun naam eer aan doen. U kunt de prachtige 18-holesbanen Le Lion en La Marache boeken die met een 8 en een 8,5 beoordeeld zijn op leadingcourses.com en goed worden bijgehouden. Daarnaast zijn er uitstekende oefenfaciliteiten aanwezig waar u gebruik van kunt maken.

Royal Waterloo GC Le Lion

Royal Waterloo Le Lion
Deze 18-holes baan is erg open waardoor de wind een extra uitdaging biedt. De baan is geschikt voor golfers van verschillende niveaus en de putting green is afgestemd op de baan waardoor u goed kunt oefenen vooraf.

Royal Waterloo GC La Marache

Royal Waterloo La Marache
Bij deze tweede baan zijn de hoogteverschillen duidelijker aanwezig, de baan is namelijk lichtglooiend en de mooie omgeving is ook hier duidelijk aanwezig. Een deel van de holes wordt gespeeld in een open omgeving, het andere deel in het bos. Mede door de bunkers, brede fairways en gevarieerde holes is deze uitdagende baan extra leuk voor ervaren golfers.

Ardennen

De Ardennen staan bekend om de prachtige omgeving met veel natuur, zeer geschikt voor een korte vakantie. De volgende golfbanen zijn dan ook erg goed te combineren met een verblijf in de Ardennen.

Golf de Durbuy

Golf de Durbuy

Golf de Durbuy is gelegen in de prachtige natuur van de Ardennen, omgeven door bossen met eeuwenoude bomen. De glooiende baan met smalle fairways staat vooral bekend om het duidelijk technische element en is zeker de moeite waard om een keer te spelen.

Golf Château de la Tournette l'Américain

La Tournette American Course

Golf Chateau de la tournette beschikt over veel oefenfaciliteiten en een mooi clubhuis. U kunt hier heerlijk eten in het restaurant of op het terras met uitzicht over de omgeving. De club heeft twee mooie Championship golfbanen, namelijk l'Américain en l'Anglais. De baan heeft veel hoogteverschillen waardoor u mooi uitzicht heeft op verschillende plekken en gebruik maken van een buggy is geen overbodige luxe. Er wordt slim gebruik gemaakt van bunkers en waterhindernissen en er is veel techniek en precisie nodig in uw spel. Kortom, een uitdagende baan.

La Tournette English Course

De andere championship course is dus l'Anglais. Deze baan is weid en wat vlakker dan l'Américain met veel strategisch opgestelde bunkers. De golfers die hier gespeeld hebben zijn het niet met elkaar eens over welke baan nu beter en/of uitdagender is dus dat kunt u beter zelf ervaren😉.

Vlaanderen

Als laatste is er de regio Vlaanderen, waar u geen Franse cursus nodig hebt om lekker eten te bestellen bij het clubhuis. Hier zijn genoeg golfbanen te vinden en we hebben er twee uitgekozen die onder golfers met minstens een 8 beoordeeld worden.

Damme G&CC

Damme

Deze 18-holes Championship Course is geschikt voor verschillende niveaus. Het is gelegen tussen de bomen en het clubhuis is gelegen in een voormalige hoeve, waardoor de gehele club rust uitstraalt. Er zijn vele waterpartijen aanwezig en hole 18 is gelegen in op een schiereiland. U heeft een goede strategie met nauwkeurigheid nodig om de baan zo goed mogelijk te spelen. Als laatste een tip: ideaal te combineren met een verblijf bij Martin’s Brugge.

Henri-Chapelle Les Viviers

Viviers

De golfbaan Les Viviers ligt direct aan het hotel Henri Chapelle, wat zo zijn voordelen heeft. Het is een Championship Course in een heuvelachtige omgeving, waardoor u op verschillende plekken op de baan uitzicht heeft over onder andere de Duitse Eifel en natuurlijk de prachtige natuur van de Ardennen. De baan is erg gevarieerd en uitdagend, zeker de moeite waard!

 

Er zijn dus vele uitdagende en mooie golfmogelijkheden in België maar uw verblijf moet natuurlijk ook heerlijk ontspannend zijn. Overweeg daarom om te kiezen voor één van de Martins hotels die verspreid in België te vinden zijn, zie ook deze blog over de Martins hotels.