Nog steeds veel mis met autohuur in het buitenland volgens de Consumentenbond

Geen auteur gevonden
25-05-2016

Nog steeds veel mis met autohuur in het buitenland volgens de Consumentenbond

Het lijkt wel een jaarlijks ritueel: negatieve berichtgeving over autohuur. En eerlijk is eerlijk. Ben je het niet zelf dan ken je vast wel iemand – die weer iemand kent – die een akkefietje met een huurauto had.

Superjammer vinden we dat bij Sunny Cars. En stiekem balen we er ook wel van dat niet alle verhuurders zo’n transparant product hebben als wij.

DE GROOTSE VALKUILEN

In het vandaag verschenen bericht van de Consumentenbond over de grootste valkuilen bij het huren van een auto zit ook weer veel waarheid:

  • Er wordt een aanbod gedaan met zeer aantrekkelijke lage prijzen die uiteindelijk veel duurder uitvallen door allerlei extra toeslagen
  • De huurder wordt ter plekke onder druk gezet voor het afsluiten van verzekeringen, brandstof, schade
  • Precies dáárom hebben wij 1 vaste prijs waar alles bij is inbegrepen. Hebben we geen klantonvriendelijke FE-tankregeling meer. En krijg je zowel het eigen risico als schade aan glas-banden-bodem en dak van ons terugbetaald. Huur je via ons, dan komt het dus goed.

WEL 2 TIPS DIE NOG VAN PAS KUNNEN KOMEN:

 

Bij ons is het eigen risico niet afgekocht. Bij schade moet je het bedrag voorschieten en krijg je het na thuiskomst weer terug. Feitelijk heb je dus een eigen risico, wat de lokale verhuurder kan gebruiken om een verzekering aan te bieden. Alleen weet jij dat je het vergoed krijgt. Dus wordt niet onzeker en sluit geen extra verzekering af. Zonde van het geld en onnodig! Kom je er niet uit, bel ons. We zijn niet voor niets 24/7 bereikbaar

Check de hoogte van de waarborg die op je creditcard wordt gereserveerd. Deze staat in onze huurvoorwaarden. Soms is deze boven de limiet van 2500 Euro waardoor je dat niet per creditcard kunt voldoen en dus de huurauto niet meekrijgt. Verhoog dus je limiet of zorg voor een extra kaart. Kan niemand jou wat maken!

Golftime en Sunnycars

Golftime staat voor een onberzorgde golfreis. Dat is ook de reden dat Golftime samenwerkt met Sunnycars voor de autohuur. De huurauto's in de pakketten van Golftime zijn dan ook altijd inclusief de volledige afkoop eigen risico en inclusief alle verzekeringen.

Bron artikel: https://blog.sunnycars.nl/nog-steeds-veel-mis-met-autohuur-het-buitenland/