Noordelijke golftour - verslag ronde 2

Geen auteur gevonden
18-05-2016

Op vrijdag 6 mei waren we alweer toe aan de tweede NGT van dit jaar. Dit keer waren we te gast op een zonovergoten Golfbaan Duurswold. De greenkeepers hadden de baan er super bijgelegd en met name de snelheid van de greens maakten scoren niet gemakkelijk. Golfbaan Duurswold viert later deze maand haar eerste lustrum en is trots om dit soort toernooien te mogen ontvangen.

Op de enige par-3 van de baan, hole 7, was er een neary. De K-vest analyses werden gewonnen door Harry Meijer en Elly van Vessem. Elly won ook een heerlijke fles wijn van Derk Bleker voor haar longest drive. Fred Kappelhof (heren A) en Jan Veening (heren B) wonnen tevens in de longest drive contest.

De overige dagprijzen werden gesponsord door Golfstore Gasselte, Best of Bags, Golftime Travel, Nassau ballen en Scratz.

Er werd wederom in 2 categorieen gespeeld. Opvallend in de B-categorie; louter Duurswold leden in de top van de rangschikking. Hierbij de top 5 van beide categorieen:

Cat. A Netto Strokeplay                Cat. B Stableford
1. Harry Meijer 79 netto                  1. Gert Elling 35 punten
2. Freek Burbach 81                       2. Harry Wijntjes 35
3. Rob Visschedijk 87                     3. Karen van Rijsinge 35
4. Edwin Wu 87                              4. Tejo Falke 33
5. Erik Bakker 89                            5. Tessie Coolman 32

Gert Elling had de beste dagscore met 35 stableford punten en won daarmee een poloshirt van Scratz.

Van harte gefeliciteerd met jullie overwinningen!

Prijzenpot

Zoals bij iedere NGT zijn er weer mooie prijzen te winnen. The Country Golf Shop is voor de komende 2 wedstrijden de klassementsponsor. De golfshop uit Assen staat inmiddels in de wijde omtrek bekend om haar ruime fitting faciliteiten en tevens uitgebreide assortiment aan golfmaterialen.

Le Vigneron, Scratz, Best of Bags, Nassau en Golf Kliniek Noord doen ook deze wedstrijden weer een duit in het zakje. Op de NNG&CC en Lauswolt zullen diverse vrijwiliggers bijdragen aan een soepel verloop van de wedstrijden.

Golftime Open 2 t/m 6 november

In november is de derde editie van het Golftime Open in Portugal. Er is ruimte voor 60 golfers, dus mocht je interesse hebben, meldt je dan snel bij mij aan! De boekingen komen al aardig op gang! Niet golfende partners zijn van harte welkom om mee te gaan

Noordelijke GolfTour 2016

De volgende wedstrijd is op de Noord-Nederlandse Golf & Country Club. Op vrijdag 3 juni zijn we te gast op deze prachtige bosbaan in Glimmen. De B-categorie zit bijna vol. In de A-categorie zijn nog ca. 20 startplekken te vergeven. Als je mee wilt doen, meldt je dan snel aan!

Vermeld bij inschrijving aub je naam, homecourse en handicap. Spelers met handicap 10-12 kunnen eenmalig kiezen in welke categorie ze willen spelen dit seizoen.

Noteer 8 juli (Lauswolt), 12 augustus (Compagnie), 9 september (Drentsche) en 7 oktober (finale Gelpenberg) ook vast in je agenda.