Golfreis snelzoeker

10 goede voornemens voor 2019

Boudewijn Damler Golftime Golfreizen Reisadviseur Boudewijn Damler - december 27, 2018

Met goede voornemens hoeft u natuurlijk niet te wachten tot 1 januari. Elke dag is een goed moment om uw leven te beteren. Wij hebben 10 goede voornemens voor u. Elke golfer zou deze voornemens moeten hebben.

10. Meer golfen

Hoeveel rondes heeft u in 2018 gespeeld? Waarschijnlijk te weinig door uw werk, drukke sociale leven en andere verplichtingen. Elke week een keer de baan in moet kunnen. Ook al zijn het maar 9 holes.

9. Fit(ness) voor golf

De meeste goede voornemens gaan over algemene fitheid. Gezonder eten en meer bewegen. In januari kunt u beter wel de overvolle sportscholen ontwijken. Om fit te worden voor golf kunt u gelukkig ook prima zonder fitnessapparatuur. Train vooral uw mobiliteit, uithoudingsvermogen en de kracht van uw core.

8. Doe een clubfitting

Speelt u nog steeds met die clubs van een vriend? Of komt uw set uit de vorige eeuw? Dan wordt het tijd om eens een clubfitting in te plannen. Clubs op maat zullen u goed doen. Grote kans dat u verder slaat en wie wil dat nou niet?!

7. Train uw short game

Wij snappen dat het leuk is om op de driving range zo ver mogelijk te slaan. Toch raden wij aan uw trainingssessies voortaan te beginnen met chippen, pitchen, bunkerslagen en putten. U zult merken dat u beter gaat scoren.

6. Doe mee aan (club)wedstrijden

De sfeer is altijd erg goed bij wedstrijden en het is leuk om je golftalent te meten met anderen. Ook kun je leuke prijzen winnen en wie weet maakt u nieuwe golfvrienden. Een wedstrijd geeft ook een bepaalde spanning die u tijdens een ronde met vrienden niet voelt.

5. Neem les

Plan elke maand een les in bij een PGA Professional. Ga ook eens met de pro de baan in om tips te krijgen die niet met uw techniek te maken hebben. Het zal u verbazen hoeveel slagen u kunt winnen zonder uw techniek te veranderen.

4. Meer genieten, minder vloeken

Vergeet niet dat u golft voor uw plezier. Probeer dus niet te vloeken of met clubs te gooien na een slechte slag. Geniet van de baan, het gezelschap en vergeet niet dat zelfs de pro’s regelmatig een afzwaaier hebben.

3. Geen mulligan, geen gimme

Tel elke slag en hole altijd uit. Dit moet tijdens wedstrijden ook, dus dan bent u daar alvast op voorbereid. Ook zal u zo een eerlijke handicap krijgen en weet u waar u aan moet werken om beter te scoren.

2. Verlaag je handicap

Houd statistieken bij tijdens het spelen. Hoeveel fairways raakt u en hoeveel greens in regulation? Hoe vaak maakt u een up & down uit de bunker? Zo ziet u precies waar uw zwakke plekken liggen en waar dus de meeste winst valt te halen. Werk hieraan (met een pro) en verlaag dit jaar uw handicap!

1. Ga op golfreis!

Plan eindelijk die golfreis waar u al zo lang naar uitkijkt. Een golfweekendje naar België of Duitsland of een week naar Spanje, Portugal of Turkije. Het kan allemaal. Maak uw vrouw, man of vrienden lekker met mooie foto’s van de mooiste banen en hotels. Zij zullen maar wat graag met u meegaan.

Fun

Tags:

Het laatste nieuws
Jeroen Schouten Golftime

Golflegende Ben Hogan

augustus 16, 2019 - Jeroen Schouten - Golflegendes

Jeroen Schouten Golftime

Golf statistieken

augustus 6, 2019 - Jeroen Schouten - Golftips Topgolf

Golflegende Sir Nick Faldo

juli 26, 2019 - Joep Slagt - Golflegendes

British Open 2019

juli 17, 2019 - Joep Slagt - Toernooien Topgolf

Gerelateerde bestemmingen