Real Club Valderrama

9,2

Over Real Club Valderrama

Real Club Valderrama

Valderrama Golf behoort tot de beste golfbanen van de wereld en is een ervaring op zich. De baan uit 1974 is ontworpen door Robert Trent Jones Sr. Perfect onderhouden fairways en roughs en zeer snelle greens. De baan is niet gemakkelijk en is zodanig ontworpen dat elke hole precisie en kennis vereist. Verscheidene toernooien hebben op Valderrama plaats gevonden, zoals de Volvo Masters van 1988-1996 en 2002-2008. Een golfbaan voor de bucketlist.

Augusta van Europa

Real Club Valderrama wordt ook wel "De Augusta van Europa" genoemd. Dat is veelzeggend. Het succes van de baan is voornamelijk te danken aan Jaime Ortiz-Patino en een paar van zijn golfpartners. In 1985 kocht de miljardair Valderrama, wat toen een redelijk gemiddelde baan was. Hij heeft er een enorm fortuin aan uitgegeven en nu is het één van de beste banen ter wereld.


Rijke geschiedenis

In 1975 legde de bekende baanarchitect Robert Trent Jones de baan aan, die oorspronkelijk bekend stond als Los Aves. Het is prominent gelegen op een heuvel boven het oude Andalusische dorp Sotogrande. De baan bleef relatief anoniem tot 1985 toen Jamie en zijn vrienden Trent Jones vroegen kleine veranderingen aan te brengen en de rest is geschiedenis.

Veel golfers kennen Valderrama van tv, wegens de vele grote golftoernooien die op Valderrama zijn gespeeld. Zo is er in 1997 de Ryder Cup gespeeld en zijn de Volvo Masters en het Andalucian Masters er meermaals gehouden. De 1997 Ryder Cup staat nog op de netvliezen van vele golfliefhebbers, vanwege de nipte overwinning op de Verenigde Staten onder leiding van Captain Severiano Ballesteros.


Holes om uw vingers bij af te likken

De meeste memorabele holes op Valderrama zijn toch de finishing holes. Deze holes kunnen uw score om zeep helpen, maar ook verbeteren. Maar laten we eerlijk zijn. Als u op Valderrama mag spelen moet u zeker niet bezig zijn met uw score. Geniet gewoon van de geweldige baan en uw golfdag kan niet meer stuk. De meest iconische hole is hole 17. Hole 17 heeft de naam Los Gabiones en was in de beginperiode gewoon een lange par 5. Nu er water voor de green is gelegd, is het echter een heel ander verhaal. Tijdens de grote toernooien zijn hier veel wedstrijden beslist en zijn er vele memorabele momenten ontstaan. Zoals de albatross van zowel Jimenez als Mcdowell. Of herinnert u zich misschien de battle tussen Joost Luiten en Sergio Garcia op de Andalucian Masters in 2018? Vele van de beste golfers ter wereld zijn u al voor gegaan en u zult geheid holes gaan herkennen van de televisie.


Oefenfaciliteiten van wereldklasse

De oefenfaciliteiten op Valderrama zijn net als de baan van een ander niveau. Valderrama beschikt over een driving range met geweldig onderhouden gras en premium golfballen. Verder zijn er nog vele goede chipping- en puttinggreens om top voorbereid de baan in te gaan. Het oefenen voor de ronde is een ervaring op zich.

Open voor bezoekers

Ondanks het feit dat Valderrama een exclusieve leden club is, is het nog steeds toegankelijk voor bezoekers. Het is echter bij lange na niet de goedkoopste greenfee van Europa. Doordat de baan niet veel wordt gespeeld zijn de condities vrijwel altijd op tourniveau. Een ronde golf op Valderrama is dan ook niet te vergelijken met een ronde golf op elke ander baan. Het is een hele ervaring op zich. In juni 2014 werd Valderrama beloond met een koninklijke titel uit handen van Koning Juan Carlos. Club de Golf Valderrama heet sindsdien Real Club Valderrama.

Specifieke wensen of direct contact?

Staat uw gewenste pakket er niet tussen? Wilt u meer of minder dagen, meer of minder greenfees, wel of geen autohuur? Geen probleem, vul uw wensen in op ons online wensen formulier en wij maken een offerte op maat.

Geef online je wensen door
Loading map..

Algemene golfclub informatie

 • Bezoekadres: Avda. de los Cortijos s/n. Sotogrande, Cádiz (11310)
 • Aantal holes: 18 holes
 • Par: 71

Huur mogelijkheden

 • Elektrische trolley's
 • Buggy's
 • Trolley's
 • Golfclubs

Voorzieningen

 • Golfpro's
 • Proshop
 • Restaurant
 • Putting green
 • Korte baan
 • Kleedkamers
 • Driving range
 • Chipping area
 • Caddie
 • Bar

Deze beoordelingen zijn afkomstig van leadingcourses.com.

8.7
2021-04-19 12:49:32
Prachtige Beroemde golfbaan, Moeilijke kleine zeer snelle greens, Baan is niet geschikt voor hoge hcp 24 en daar boven. Gastvrijheid was erg goed, na betaling van een enorm bedrag dat wel. Lees verder op leadingcourses.com
9.9
2020-11-03 20:25:41
Niet voor niets de eerste Ryder cup venue in continentaal Europa. Greens, tees en baan zijn van het hoogste niveau. De course is zeer gevarieerd met iconische holes. Lees verder op leadingcourses.com
9.7
2020-07-15 12:24:07
What an experience. Amazing course from start to finish. Lees verder op leadingcourses.com