Golfreis naar Costa del Sol

Vanwege het milde klimaat één van de meest aantrekkelijke bestemmingen voor een golfvakantie in Europa
 • Costa del Golf
 • Levendig, het hele jaar rond
 • Vertier in Puerto Banús
 • Hele jaar door een mild klimaat
Bekijk alle reizen in Costa del Sol

Costa del GOLF met meer dan 50 golfbanen. Vanwege het aangename klimaat is de Costa del Sol één van de meest aantrekkelijke bestemmingen voor een golfvakantie in Europa. Maar er is veel meer. Van winkelen in Marbella, flaneren in Puerto Banús tot een terrasje pikken in een typisch Spaans bergdorp als Benahavis. Golftime selecteerde voor u de meest interessante golfbanen en accommodaties.

Lees meer

Uw zoekcriteria

Ligging

Verblijf

Prijs

Sterren

Vervoerstype

Type verblijf

Faciliteiten

Aanbieding

Afstand vanaf Utrecht

15 golfreizen in Costa del Sol gevonden

 • Unieke locatie; aan het strand en de golfbaan
 • Typische Andalusische stijl
 • Dichtbij Marbella en Puerto Banús
 • Stijlvol vijfsterren deluxe hotel
 • Bekend om vriendelijkheid en goede service
 • Hippe beachclub op schitterende locatie

Almenara Golfhotel & Spa****

Aanbevolen golfreis
Tot € 80 korting p.p.
 • Direct aan de golfbaan Almenara
 • Geschikt voor groepen
 • Clubhuis met panorama over de golfbaan en zee

Uw zoekcriteria

Aantal holes

Huurmogelijkheden

Voorzieningen

Onderhoud

Uitdaging

Ligging

Glooiend

41 golfbanen in Costa del Sol gevonden

Informatie over Costa del Sol

De Costa del Sol wordt, dankzij de aanwezigheid van meer dan 50 golfbanen, ook wel de “Costa del Golf” genoemd. Vanwege het aangename klimaat is de Costa del Sol één van de meest aantrekkelijke bestemmingen voor een golfvakantie in Europa. Tevens heeft de Costa del Sol een goede bereikbaarheid via de luchthaven van Malaga.

Echter, naast de prachtige golfbanen heeft de Costa del Sol nog veel meer te bieden. De 300 kilometer lange kustlijn levert vele uitgerekte stranden op. Bovendien zijn er verschillende bekende steden gevestigd in de Costa del Sol die u kunt bezoeken. Zo kunt u prachtig winkelen in de meest luxueuze winkelcentra van Marbella of uren rondwandelen in Puerto Banús, de beroemdste plezierhaven van Europa. Naast deze toeristische plekken zijn er ook genoeg kleine Spaanse bergdorpen of -steden die u kunt bezoeken en waar u kunt genieten van de traditionele Spaanse keuken.

 

Regionale feestdagen

De belangrijkste regionale feestdag in de Costa del Sol is:

 • 28 februari – De dag van Andalucia

Tevens zijn er natuurlijk nationale feestdagen die ieder jaar in Spanje gevierd worden. Een overzicht van deze feestdagen kunt u vinden bij Informatie over Spanje.

 

Openingstijden horeca

De algemene tijd voor het ontbijt in de Costa Blanca, is net als in de rest van Spanje van 8.00 tot 10.00 uur ‘s morgens. De lunch, in de restaurants, is van 13.00 uur tot 15.30 uur. Het avondmaal wordt van 20.30 uur tot 23.00 uur opgediend.

De avonden staan in Spanje centraal, vooral de avonden van donderdag tot zondag zijn belangrijk. Eten wordt zoals eerder genoemd laat op de avond gedaan. De rest van de avond wordt doorgebracht op straat, in pubs, in bars of in discotheken. De pubs, bars en discotheken zijn meestal tot 03.00 uur of 04.00 uur ‘s ochtends geopend. In de grote steden is er echter een overvloed aan gelegenheden die tot de morgenstond geopend zijn.

 

Openingstijden winkels

Mocht u naast golf ook geïnteresseerd zijn in winkelen in de Costa del Sol, dan zijn hiervoor ook talloze mogelijkheden aanwezig.

Over het algemeen zijn de winkels in de Costa del Sol doordeweeks elke dag van 10.00 uur tot 13.00 uur en van 17.00 uur tot 20.00 uur open. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur nemen veel Spanjaarden een middagdutje, oftewel “Siësta”. Op zaterdag zijn lokale winkels alleen ’s ochtend geopend. Op zondag zijn de winkels gesloten.

Tijdens het hoogseizoen of zomerseizoen zijn de winkels in toeristische plaatsen gedurende de hele dag geopend en zelfs in sommige gevallen op zondag. Daarnaast zijn er in de Costa del Sol verschillende grote winkelcentra die het hele jaar lang gedurende de gehele dag geopend zijn.

 

Klimaat

De Costa del Sol heeft een uiterst geschikt klimaat voor golf. Er is sprake van een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en korte, milde winters. Het klimaat aan de Costa del Sol wordt gekenmerkt door vele zonuren, zo’n 330 dagen per jaar. Dit is natuurlijk ook de reden waardoor de Costa del Sol, oftewel “kust van de zon”, aan zijn naam komt.

Naast de vele zonuren is ook de temperatuur in de Costa del Sol gedurende het hele jaar erg aangenaam. ’s Winters is de gemiddelde temperatuur rond de 16 graden en in de zomer kunnen temperaturen rond de 30 graden over het algemeen verzekerd worden. Mocht u de Terral, een warme wind, treffen tijdens de zomermaanden, dan kunnen de temperaturen echter oplopen tot rond de 40 graden.

De jaarlijkse neerslag die valt in de Costa del Sol is gemiddelde 500 mm. Deze neerslag valt vooral in de wintermaanden, neerslag in de maanden juni, juli en augustus is in de Costa del Sol is hoogst uitzonderlijk.

 

Het weer in Costa del Sol

Huidige weer in Costa del Sol

15°C
 • lichte regen
 • 13°C min
 • 15°C max
 • 71% luchtvochtigheid
 • 304° windrichting
 • 4m/s windsnelheid

Vooruitzicht voor Costa del Sol 36

\ 09:0012:0018:00
Wednesday - lichte regen
15°C 12 36
lichte regen
13°C 18 34
Thursdaylichte regen
12°C 09 29
lichte regen
14°C 12 28
onbewolkt
13°C 18 26
Fridayonbewolkt
11°C 09 21
onbewolkt
16°C 12 20
lichte regen
13°C 18 18
Saturdayonbewolkt
6°C 09 13
onbewolkt
15°C 12 12
licht bewolkt
12°C 18 10
Sundayonbewolkt
7°C 09 5
onbewolkt
12°C 12 4
onbewolkt
10°C 18 2

Accommodaties en golfbanen in Costa del Sol op kaart

Top 10 Golfbanen in Costa del Sol

Valderrama
Spanje - Costa del Sol
Finca Cortesín Golf Club
Spanje - Costa del Sol
Rio Real
Spanje - Costa del Sol
Club de Golf Aloha
Spanje - Costa del Sol
Alferini GC
Spanje - Costa del Sol
Los Flamingos GC
Spanje - Costa del Sol
La Cala Asia
Spanje - Costa del Sol
Santana
Spanje - Costa del Sol
San Roque Old
Spanje - Costa del Sol
Los Naranjos
Spanje - Costa del Sol