Risicoloos boeken Boek voor 1 december zonder aanbetaling en met de optie tot gratis annuleren tot 5 dagen voor vertrek. Klik hier om ons aanbod met deze speciale voorwaarden te bekijken.

Golfreizen in Costa del Sol - 14 reizen

Golfvakantie Costa del Sol

Met meer dan 50 golfbanen ook wel de Costa del GOLF genoemd. Vanwege het aangename klimaat is de Costa del Sol één van de meest aantrekkelijke bestemmingen voor een golfvakantie in Europa. Maar er is meer, veel meer. Van winkelen in Marbella, flaneren in Puerto Banús tot een terrasje pikken in een typisch Spaans bergdorp als Benahavis.

Vanwege het milde klimaat één van de meest aantrekkelijke bestemmingen voor een golfvakantie in Europa
 • Costa del Golf
 • Levendig, het hele jaar rond
 • Vertier in Puerto Banús
 • Hele jaar door een mild klimaat

Vanwege haar mediterrane klimaat, wat warme, droge zomers en milde winters inhoudt, ontwikkelt de Costa del Sol zich zelfs tot één van de meest populaire golfbestemmingen in heel Europa. Door de enorme hoeveelheid golfbanen is er met oog op golf in de Costa del Sol voor elk wat wils. Van prachtige brede banen met weinig hoogteverschillen tot zeer uitdagende linkscourses waar je te maken kan krijgen met flinke winden vanaf de Middellandse Zee. In de Costa del Sol is er in ieder geval keus genoeg. Ook qua vermaak na het golfen.

Kaart van Costa del Sol wordt geladen....

- Top 10 Golfbanen - in Costa del Sol

Alcaidesa Links Golf

Direct aan zee gelegen met uizicht op Gibralta en Noord Afrika, schots karakter.

8,1
linksbaan

Calanova GC

Sensationeel glooiende golfbaan, enorme hoogteverschillen met mooie uitzichten, buggy noodzakelijk.

8,1
heuvelland

Club de Golf Aloha

Exclusieve baan in de Costa del Sol

8,6
parkbaan

La Reserva

Topbaan die kan concurreren met Valderama en Sotogrande, afwisselend breed en smal, doglegs en waterhindernissen. ...

9,0
parkbaan

Los Naranjos

Vroeg meesterwerk van Robert Trent Jones SR, lange teeboxen en geondurleerde greens.

8,3
heuvelland

San Roque New

Pittige, lange golfbaan met veel bunkers, geschikt voor alle niveau golfers.

8,0
bosbaan

Sotogrande

Exclusieve golfbaan met Europese top 10 notering, prachtige flora en fauna.

8,8

Torrequebrada

Aansprekende golfbaan met fraaie vergezichten en mooi clubhuis

8,2
parkbaan

Finca Cortesín Golf Club

Finca Cortesin is al 3 jaar gastheer van het Volvo World Match Play Championship

9,1
heuvelland

Praktische informatie Costa del Sol

Echter, naast de prachtige golfbanen heeft de Costa del Sol nog veel meer te bieden. De 300 kilometer lange kustlijn levert vele uitgerekte stranden op. Bovendien zijn er verschillende bekende steden gevestigd in de Costa del Sol die u kunt bezoeken. Zo kunt u prachtig winkelen in de meest luxueuze winkelcentra van Marbella of uren rondwandelen in Puerto Banús, de beroemdste plezierhaven van Europa. Naast deze toeristische plekken zijn er ook genoeg kleine Spaanse bergdorpen of -steden die u kunt bezoeken en waar u kunt genieten van de traditionele Spaanse keuken. Tevens heeft de Costa del Sol een goede bereikbaarheid via de luchthaven van Malaga.

Klimaat

De Costa del Sol heeft een uiterst geschikt klimaat voor golf. Er is sprake van een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en korte, milde winters. Het klimaat aan de Costa del Sol wordt gekenmerkt door vele zonuren, zo’n 330 dagen per jaar. Dit is natuurlijk ook de reden waardoor de Costa del Sol, oftewel “kust van de zon”, aan zijn naam komt.

Naast de vele zonuren is ook de temperatuur in de Costa del Sol gedurende het hele jaar erg aangenaam. ’s Winters is de gemiddelde temperatuur rond de 16 graden en in de zomer kunnen temperaturen rond de 30 graden over het algemeen verzekerd worden. Mocht u de Terral, een warme wind, treffen tijdens de zomermaanden, dan kunnen de temperaturen echter oplopen tot rond de 40 graden.

De jaarlijkse neerslag die valt in de Costa del Sol is gemiddelde 500 mm. Deze neerslag valt vooral in de wintermaanden, neerslag in de maanden juni, juli en augustus is in de Costa del Sol is hoogst uitzonderlijk.

Horeca

De algemene tijd voor het ontbijt in de Costa Blanca, is net als in de rest van Spanje van 8.00 tot 10.00 uur ‘s morgens. De lunch, in de restaurants, is van 13.00 uur tot 15.30 uur. Het avondmaal wordt van 20.30 uur tot 23.00 uur opgediend.

De avonden staan in Spanje centraal, vooral de avonden van donderdag tot zondag zijn belangrijk. Eten wordt zoals eerder genoemd laat op de avond gedaan. De rest van de avond wordt doorgebracht op straat, in pubs, in bars of in discotheken. De pubs, bars en discotheken zijn meestal tot 03.00 uur of 04.00 uur ‘s ochtends geopend. In de grote steden is er echter een overvloed aan gelegenheden die tot de morgenstond geopend zijn.

Winkels

Mocht u naast golf ook geïnteresseerd zijn in winkelen in de Costa del Sol, dan zijn hiervoor ook talloze mogelijkheden aanwezig.

Over het algemeen zijn de winkels in de Costa del Sol doordeweeks elke dag van 10.00 uur tot 13.00 uur en van 17.00 uur tot 20.00 uur open. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur nemen veel Spanjaarden een middagdutje, oftewel “Siësta”. Op zaterdag zijn lokale winkels alleen ’s ochtend geopend. Op zondag zijn de winkels gesloten.

Tijdens het hoogseizoen of zomerseizoen zijn de winkels in toeristische plaatsen gedurende de hele dag geopend en zelfs in sommige gevallen op zondag. Daarnaast zijn er in de Costa del Sol verschillende grote winkelcentra die het hele jaar lang gedurende de gehele dag geopend zijn.

Feestdagen

 • 28 februari - De dag van Andalucia

Huidige weer in Costa del Sol

15°
 • half bewolkt
 • 15 °C min
 • 17 °C max
 • 71% luchtvochtigheid
 • 148° windrichting
 • 2m/s windsnelheid

Vooruitzicht voor Costa del Sol

\ 09:00 12:00 18:00
Tuesday half bewolkt
15 °C
onbewolkt
14 °C
Wednesday half bewolkt
16 °C
lichte regen
16 °C
lichte regen
15 °C
Thursday matige regen
12 °C
lichte regen
14 °C
half bewolkt
12 °C
Friday bewolkt
13 °C
bewolkt
15 °C
lichte regen
12 °C
Saturday onbewolkt
14 °C
onbewolkt
18 °C
half bewolkt
14 °C
Sunday matige regen
13 °C

Wij bieden golfvakanties aan op basis van één de volgende pakketten:

Shortbreak

 • 4 dagen autohuur cat. B
 • 3 nachten 2-pers. kamer
 • 2 dagen unlimited golf

Weekpakket

 • 7 dagen autohuur cat. 8
 • 7 nachten 2-pers. kamer
 • 3 dagen unlimited golf

Weekpakket Unlimited Golf

 • 7 dagen autohuur cat. 8
 • 7 nachten 2 pers. kamer
 • 7 dagen unlimited golf

Long stay

 • 28 dagen autohuur cat. 8
 • 28 nachten 2 pers. kamer
 • Unlimited golf

Stel je eigen reis samen

Afhankelijk van uw wensen en eisen, stellen wij de de perfecte golfreis samen.