Leuke plaatsen en golfbanen in Costa Lisboa

Geen auteur gevonden
23-01-2022

Lissabon is zeker het hoogtepunt van uw reis naar de regio Costa Lisboa. Echter zijn er ook buiten de hoofdstad nog zoveel leuke plaatsjes om te bezoeken, vele met prachtige uitzichten. Lees over de leuke plaatsen en golfbanen in Costa Lisboa!

Citytrip naar Lissabon

Lissabon is de grootste stad in Portugal en moet u zeker gezien hebben wanneer u in deze regio verblijft. Een populaire bezienswaardigheid is de brug genaamd Ponte 25 de abril, oftewel de 25 aprilbrug, die wel wat weg heeft van de Golden gate Bridge in San Francisco. Verder is er Alfama, de oudste wijk van de stad met typische kleine straatjes en trappen die het een waar doolhof kunnen maken. Ook is er de verdedigingstoren Torre de Belem die ook kan dienen als een uitzichtpunt. Een ander mooi uitzichtpunt vindt u bij Miradouro do Monte Agudo. Hier heeft u prachtig uitzicht over de stad

Naast verschillende mooie gebouwen en uitzichten zijn er in Lissabon ook verschillende leuke marktjes. Zo is er Fiera da Ladra, vrij vertaald de dievenmarkt. Hier vindt u van alles en nog wat. Het risico is wel dat uw koffer op de terugvlucht niet meer dicht kan…

Wanneer u even uw voeten wat rust wilt gunnen, kunt u genieten van het groen in Monsanto Park en even bijkomen.

Hotel Inglaterra

Leuke plaatsen om te bezoeken

Maar daarnaast is er nog zoveel meer te doen in de regio Costa Lisboa. Zo is er Palacio Nacional de Queluz, een paleis uit de 18e eeuw die de Portugese architectuur van die tijd representeert. Het paleis bevindt zich 12 kilometer van het centrum van Lissabon en is omgeven door tuinen met sierlijke fonteinen en standbeelden van mythische figuren.

Als tweede is er de plaats Estoril aan het strand, ideaal om heerlijk te genieten op het strand en lekker rustig aan te doen. Loop langs de promenade en bezoek eens het fort Forte da Cruz. In Estoril vindt u ook het voormalige paleis wat nu functioneert als charmant Hotel Inglaterra. Vanuit dit hotel kunt u ook verschillende golfbanen spelen.

Ook het stadje Sintra een bezoekje waard. Het is omgeven door heuvels met pijnbomen maar ook verschillende indrukwekkende gebouwen zoals een ruïne van een Moors kasteel, villa’s en een paleizen. Eén hiervan is gerestaureerd en hersteld tot zijn oude glorie met geel geverfde muren waardoor het een imposante uitstraling heeft en niet te missen is. U kunt ervoor kiezen om de toeristenbus 434 te nemen, deze gaat langs alle hoogtepunten van de stad.

Niet ver van Sintra vandaan vindt u Azenhas do Mar. Dit is een vissersdorp dat op de rand van de kliffen is gebouwd, een ideaal moment om een foto te maken om het thuisblijvers jaloers te maken. Terwijl u van het mooie uitzicht geniet met de langzaam ondergaande zon kunt u genieten van verschillende visgerechten bij het gelijknamige restaurant Azenhas do Mar.

Als laatste is Ericeira een leuk havenstadje die bekend staat als surfbestemming. Daarnaast is het ook een mooi plaatje om te zien, met de smalle straatjes en witte huizen. Ook hier is het een aanrader om te blijven tot het donker wordt. Er zijn namelijk verschillende bars met dakterras in het centrum waarvan uit u uitzicht heeft op zee.

Royal Obidos Golf

Golfbanen

In Costa Lisboa zijn er vele schitterende golfbanen om te spelen, vele direct aan een hotel. Zo is er de Royal Obidos GC. Tijdens het spelen op deze baan heeft u prachtig uitzicht op de zee of de lagune. Na de 18-holes kunt u in het clubhuis een hapje eten. Ook de baan Praia d'El Rey ligt aan het gelijknamige resort en aan zee. Daarnaast is Estoril Golf een bezoekje waard. Na een ochtendje golfen kunt u namelijk het mooie plaatsje Estoril bezoeken.

 

Heeft u naar aanleiding van deze blog zin gekregen om de leuke plaatsen en golfbanen in Costa Lisboa te bezoeken? Neem dan hier een kijkje om alle golfreizen te bekijken!