Golfreizen in Costa Brava - 6 reizen

Golfvakantie Costa Brava

Golfen in Costa Brava: golfvakantie met de combinatie van golf in ongerepte natuur, cultuur en het oorspronkelijke Spanje. Een top golfbestemming met 8 golfbanen in een prachtig landschap. Naast golf biedt Costa Brava stadsplezier in Gerona, strandvertier in Platja d’Aro, hoogcultuur in het Dalimuseum in Figueras en voor de liefhebber van schilderachtig en puur oorspronkelijke dorpjes als Calella en Llafranc.

Golfvakantie met de juiste mix van golf in ongerepte natuur, cultuur en het oorspronkelijke Spanje.
 • Super golfbanen zonder bebouwing
 • Ideale bestemming voor korte golftrip
 • Girona, het kleine zusje van Barcelona
 • Prachtig glooiend landschap

Het landschap in de Costa Brava wordt gekenmerkt door een woeste kust en een ruige mediterrane vegetatie. Deze landschapskenmerken komen beide sterk naar voren op de golfbanen, wat voor een bijzonder mooie golfervaring zorgt. De golfbanen in de Costa Brava liggen vrij verspreid over de regio. Zowel in het binnenland als aan de kust zijn een aantal banen te vinden. Naast het feit dat de golfbanen in de Costa Brava qua natuurlijke omgeving verschillen, zijn er ook verschillen in moeilijkheidsgraad. Iedere golfer zal in de Costa Brava dus zeker een golfbaan op maat vinden. 

Kaart van Costa Brava wordt geladen....

- Top 5 Golfbanen - in Costa Brava

Club de Golf Peralada

Engelse baan, vrij glooiend tussen kurk- en eikenbos

8,2

Emporda GC Links

Links trekjes door open karakter en duinlandschap.

8,0
linksbaan

Torremirona GC

Afwisselende baan met ligging op plateau dat zorgt voor een mooi uitzicht.

8,1
parkbaan

PGA Golf de Catalunya – Tour Course

Top golfbaan, elke hole is een verrassing en uitdaging.

8,8

PGA Golf de Catalunya – Stadium Course

Vergeeflijker dan Tour course met een fraai ontwerp.

8,8

Praktische informatie Costa Brava

De Costa Brava is goed te bereiken via de luchthavens van Barcelona en Girona. Naast populair vakantieoord heeft deze regio zich ook ontwikkeld tot een populaire golfbestemming. De Costa Brava is een top golfbestemming gedurende het gehele jaar dankzij het aangename klimaat. 

Een golfvakantie in de Costa Brava staat garant voor een uitstekende combinatie van golfen in de ongerepte natuur, cultuur en Spaanse authenticiteit. Voor een echte authentieke Spaanse sfeer kunt u dorpen als Llafranc of Pals bezoeken. Naast de vele bezienswaardigheden en authentieke dorpen heeft de Costa Brava op culinair gebied ook veel te bieden. Het eten van de Catalaanse keuken wordt namelijk als het lekkerste eten van Spanje beschouwd. Genoeg redenen dus om af en toe de golfbaan te verlaten om de Costa Brava te gaan ontdekken!

Klimaat

Golfbanen in de Costa Brava zijn ook hartje zomer populair bij golfers. Dit komt doordat de temperaturen gemiddeld lager liggen in vergelijking met de rest van Spanje.

De zomers zijn warm en zonnig in de Costa Brava. Echter de temperaturen stijgen zeer zelden tot boven de 30 graden. Bovendien vallen er ‘s zomers één keer in de zoveel tijd flinke regenbuien die verkoeling aan deze regio brengen. Dit zorgt voor aangename temperaturen voor golf in de Costa Brava.

Deze lagere temperaturen in de zomer betekenen echter wel dat de temperaturen in de wintermaanden ook wat lager liggen dan in de rest van Spanje. ’s Winters kan er in deze regio vrij veel neerslag en zelfs vorst voorkomen.

Verder krijgt de Costa Brava van tijd tot tijd te maken met de tramuntana. Dit is een koude noordenwind afkomstig uit de Pyreneeën. Wanneer de Pyreneeën besneeuwd zijn kan deze wind vervelend zijn aangezien die dan veel kou meeneemt. Wanneer dit niet het geval is zorgt de tramuntana voor schone, droge en zuivere lucht in de Costa Brava.

Horeca

De algemene tijd voor het ontbijt in de Costa Brava, is net als in de rest van Spanje van 8.00 tot 10.00 uur ‘s morgens. De lunch, in de restaurants, is van 13.00 uur tot 15.30 uur. Het avondmaal wordt over het algemeen tussen 20.30 uur en 23.00 uur opgediend.

De avonden staan in Spanje centraal, vooral de avonden van donderdag tot zondag zijn belangrijk. Eten wordt zoals eerder genoemd laat op de avond gedaan. De rest van de avond wordt doorgebracht op straat, in pubs, in bars of in discotheken. De pubs, bars en discotheken zijn meestal tot 03.00 uur of 04.00 uur ‘s ochtends geopend. In de grote steden of populaire uitgaansplaatsen in de Costa Brava is er echter een overvloed aan gelegenheden die tot de morgenstond geopend zijn.

Winkels

De openingstijden van de winkels in de Costa Brava hangen van de winkeleigenaren af. Er zijn geen algemene afspraken over de openings- en sluitingstijden.

Over het algemeen zijn de winkels van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 uur tot 21.00 uur. De meeste winkels sluiten tussen 14.00 uur en 16.30 uur voor de Spaanse siësta, oftewel het middagdutje. Op zondag zijn in het hoogseizoen op de toeristische boulevards de winkels ook geopend. De rest van het jaar zijn op alle plekken de winkels gesloten op zondag.

De openingstijden van grote winkelcentra in de Costa Blanca wijken af van de hiervoor genoemde tijden.

Feestdagen

 • 24 juni - Jonsok of Midzomerfeest
 • 11 september - De nationale dag van Catalonie

Huidige weer in Costa Brava

13°
 • licht bewolkt
 • 12 °C min
 • 13 °C max
 • 89% luchtvochtigheid
 • 295° windrichting
 • 2m/s windsnelheid

Vooruitzicht voor Costa Brava

\ 09:00 12:00 18:00
Saturday half bewolkt
18 °C
half bewolkt
21 °C
bewolkt
19 °C
Sunday half bewolkt
22 °C
half bewolkt
23 °C
licht bewolkt
20 °C
Monday bewolkt
21 °C
lichte regen
21 °C
bewolkt
16 °C
Tuesday licht bewolkt
21 °C
half bewolkt
25 °C
bewolkt
21 °C
Wednesday zeer lichte bewolking
24 °C
licht bewolkt
24 °C
half bewolkt
23 °C
Thursday

Wij bieden golfvakanties aan op basis van één de volgende pakketten:

Shortbreak

 • 4 dagen autohuur cat. B
 • 3 nachten 2-pers. kamer
 • 2 dagen unlimited golf

Weekpakket

 • 7 dagen autohuur cat. 8
 • 7 nachten 2-pers. kamer
 • 3 dagen unlimited golf

Weekpakket Unlimited Golf

 • 7 dagen autohuur cat. 8
 • 7 nachten 2 pers. kamer
 • 7 dagen unlimited golf

Long stay

 • 28 dagen autohuur cat. 8
 • 28 nachten 2 pers. kamer
 • Unlimited golf

Stel je eigen reis samen

Afhankelijk van uw wensen en eisen, stellen wij de de perfecte golfreis samen.