The Open Championship 2022

Geen auteur gevonden
10-07-2022

Na de Dutch Open in mei en de major US Open in juni is in juli de volgende major aan de beurt: The Open Championship 2022, ook weleens The British Open genoemd. Het is de 150ste keer dat dit toernooi wordt gehouden sinds 1860 en is hiermee het oudste golftoernooi ter wereld. Het toernooi is sinds die tijd op verschillende golfbanen gehouden. Zo begon het op de Prestwick Golf Club in Schotland en was de vorige editie op de Royal St George’s Golf Club waar Collin Morikawa als eerste eindigde. In deze blog kunt u lezen over The Open Championship 2022 met de golfbaan waar het toernooi gehouden wordt, de deelnemers en de grootste kanshebbers.

Het toernooi

Old Course St. Andrews

Datum: 14 - 17 juli
Waar: Old Course Saint Andrews in Schotland
Het is een rare tijd geweest. In 2020 ging het toernooi in verband met de coronapandemie niet door en nu in 2022 zijn er een recordaantal tickets verkocht voor het toernooi waardoor het de drukste editie tot nu toe zal worden. Vanaf vandaag t/m 13 juli wordt er geoefend om vervolgens op 14 juli echt te starten met het toernooi op St. Andrews Old Course. Dit is een prachtige baan die voor de 30ste keer voor het toernooi gebruikt wordt en staat bij menig golfer op zijn bucketlist doordat zelfs de professionals uitgedaagd worden door deze baan. Voor meer informatie over de baan of wanneer u er zelf wilt spelen, kunt u hier terecht.
Zo is het toernooi op St. Andrews in 2015 gewonnen door de Amerikaan Zach Johnson en won Tiger Woods in 2000, 2005 én 2006.

Deelnemers

Door hun prestaties te laten zien op andere toernooien, hebben verschillende golfers zich weten te kwalificeren voor The Open Championship 2022 in Schotland. Zo hebben de deelnemers Victor Perez, Adrian Meronk en Ryan Fox zich weten te kwalificeren voor het toernooi via de Dutch Open van mei dit jaar. Daarnaast zijn er regionale kwalificatie-evenementen gehouden in Groot-Brittannië en Ierland. Uiteindelijk komen de deelnemers uit elf verschillende landen.

Kanshebbers van 2022

Er wordt flink gespeculeerd over wie de overwinning in de wacht zal slepen dit jaar. In 2021 won Collin Morikawa het toernooi. Toch is de verwachting dat hij de titel niet weer zal pakken in 2022. Wel is er vertrouwen in Rory McIlroy die zich samen met Tiger Woods in Ierland voorbereidde op het toernooi. Tiger Woods deed eerder niet mee met de US Open 2022 in verband met een blessure. Gelukkig is hij nu weer terug voor de vierde en laatste major van dit jaar.

Een andere kanshebber is de Spaanse Jon Rahm (Rodríguez), die als droom heeft om The Open te winnen. Daarnaast is er de Amerikaan Scottie Scheffler. Hij wordt gezien als één van de beste golfers ter wereld en won the Masters van 2022. Viktor Hovland kan zich ook aansluiten bij één van de kanshebbers van The Open Championship 2022.

Het toernooi is te volgen via het kanaal Sport 1. Daarnaast is de uitgebreide deelnemerslijst en zijn de laatste nieuwtjes over het toernooi via theopen.com te vinden, in het Engels weliswaar. Hier kunt u ook de geschiedenis vinden van het toernooi.