Dutch Open 2022

Geen auteur gevonden
23-05-2022

Het is bijna zover, donderdag begint de 102e editie van Dutch Open op Bernardus Golf. Lees in deze blog over de baan waar het gespeeld wordt, belangrijke (Nederlandse) spelers die meedoen en meer.

Het toernooi

Dutch Open 2022

 

Datum: 26 t/m 29 mei 2022

Waar: Bernardus Golf
Bernardus Golf in Cromvoirt is een fantastisch en unieke baan die dit jaar voor de tweede keer host is van de Dutch Open. De Amerikaanse architect Kyle Philips, bekend van onder meer het ontwerp van Kingsbarns, heeft de baan zo ontworpen dat het er heel natuurlijk uitziet. Het is alsof de natuur overloopt in de golfbaan, terwijl de baan en de natuur in evenwicht blijven. De duinen, bunkers en waterhindernissen zorgen ervoor dat de baan niet alleen mooi er uit ziet maar ook erg uitdagend is voor elke golfer. Wij kijken daarom ook enorm uit naar de Dutch Open op Bernardus en zijn benieuwd hoe de pro’s het hier ervan af gaan brengen.

Deelnemers en kanshebbers

Verschillende Nederlanders doen mee aan het toernooi, waaronder de Brabanders Lars van Meijel (27) uit Eindhoven, die de Open de Provence in 2019 won en er met het prijzengeld van €32.000,- er vandoor ging. Koen Kouwenaar (24) heeft al ervaring met het winnen van de Dutch Open Junior in 2019.
De bekendste Nederlandse deelnemer in het veld is natuurlijk Joost Luiten (36). Hij was in 2013 en 2016 al de winnaar van ons Open en wie weet dat hij in 2022 de hattrick kan voltooien.

Daarnaast brengen onze zuiderburen een belangrijke concurrent mee: Thomas Pieters. Hij won de Dutch Open van 2015 en ook bij het Abu Dhabi Championship dit jaar werd hij eerste. Daarnaast staat hij in de top 40 van de wereld. De winnaar van Dutch Open 2021, de Zweedse Kristoffer Broberg is ook in 2022 weer van de partij.

De meest opvallende spelers waar velen hoop op hebben gevestigd, zijn de tweeling Nicolai en Rasmus Højgaard uit Denemarken. Nicolai heeft al het Italiaans Open gewonnen en ook zijn tweelingbroer heeft al een mooie titel op zijn naam staan, hij werd op zijn 18e namelijk één van de jongste winnaars van de European Tour. De tweeling maken dus zeker een kans om hoog te eindigen en zijn erg aan elkaar gewaagd. Ze zijn met 21 jaar nog vrij jong maar de 14-jarige Oekraïner Lev Grinberg, wonende te België, is wel echt een jonkie. Hij heeft de laatste weken mooie dingen laten zien en we zijn benieuwd hoe ver hij het op de Dutch Open zal schoppen. Hier is hij in actie te zien bij de DP World Tour.

Promodorp

Na twee jaar van afwezigheid, 2020 geen toernooi en 2021 beperkt toeschouwers aantal door Covid, is Golftime ook weer terug op het Dutch Open. Wij zijn van donderdag tot en met zondag aanwezig met onze stand in het promodorp. Zien we jullie daar?

De afgelopen weken heeft u via social media en de nieuwsbrief toegangskaarten kunnen winnen en een plek tijdens Beat-the-Pro. Tijdens de KLM Open zijn er prachtige golfreizen te winnen!