NGF competitie voorbereiden in binnen en buitenland

Geen auteur gevonden
30-01-2022

Het nieuwe golfseizoen, beginnend met de NGF-competitie komt er weer aan. De NGF competitie voorbereiden in binnen en buitenland zal zeker lukken met de volgende zes tips. Veel succes met trainen!

1. Trainingskampen

Uiteraard kan een trainingskamp met uw team niet missen in de voorbereiding op de competitie. Voor een paar dagen kunt u terecht in Nederland bij de Drentsche Golf Lodge met de golfbaan direct aan het hotel of bij de buren in Duitsland, bijvoorbeeld bij Hotel Idingshof. Voor veel intensief trainen met de zon in de rug is Penina Hotel & Golf Resort een goede aanrader. Dit resort ligt direct gelegen aan de Penina Championship Course, de oudste golfbaan in de Algarve. Ook ligt Palmares Golf 15 minuten van het hotel. Deze baan is uitdagend voor elke golfer. Bovendien ligt de baan aan zee waardoor u makkelijk na het trainen kunt ontspannen of een hapje gaan eten bij één van de restaurants in de buurt.

2. Goede voorbereiding is het halve werk

Bij verschillende balsporten wordt er tijdens de training eerst gestretcht om de spieren los te krijgen en dit is dan ook belangrijk voor golfers om te doen voor de eerste slag. Zo raken uw spieren gewend aan de beweging en het kan rugproblemen voorkomen.

3. Niet denken maar gaan

Vertrouw op uw vaardigheden en maak de slag meteen. Het is namelijk bewezen dat wanneer u lang wacht voordat u slaat, uw slag slechter is. Het is daarom beter om snel te slaan. Ook kunt u zo makkelijker constant dezelfde slag aanhouden, wat belangrijk is om de techniek aan te kunnen passen en nagaan of dit geholpen heeft. Zorg dus dat u telkens op dezelfde manier slaat, los van of de vorige slag goed ging of niet. Ook is het belangrijk om niet op te geven nadat een slag niet gegaan is zoals u wilde. U mag best balen, maar zorg ervoor dat de volgende slag niet slecht gaat puur alleen omdat de vorige niet goed ging. Blijf altijd positief!

4. Oefenen, oefenen, oefenen

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, maar oefening baart echt kunst. Oefen met het hele team en geef tips om elkaars slag te verbeteren. Individueel les nemen is ook belangrijk zodat u specifiek uw zwakke punten kan verbeteren.

5. Bunkerslag

Waar veel golfers tegenop kijken, is de bunkers op de baan. De bal hieruit slaan is dan ook een hele uitdaging. Vandaar dat het belangrijk is dat u hiermee oefent. Door hier te klikken krijgt u een instructievideo te zien hoe u deze slag kan oefenen.

6. Duik in de boeken

U bent geen 18 meer maar leren kan altijd nog! Lees zoveel mogelijk blogs, artikelen en meningen hoe uw spel verbeterd kan worden. Pak er een aantal tips uit en pas ze toe in uw spel. Sommige ideeën zullen nutteloos zijn maar er zullen ook een aantal gouden tips tussen zitten. Wanneer u bij zoveel mogelijk websites informatie raadpleegt, zullen uw slagen aanzienlijk verbeteren. Door deze blog te lezen bent u al aardig op weg!

Succes met de NGF competitie voorbereiden in binnen en buitenland!