Martin’s Hotels in België

Geen auteur gevonden
03-07-2022

De Martin’s Hotels in België zijn stuk voor stuk uniek en hebben hun eigen karakter en charme. Daarbij blijft duurzaamheid door middel van het behouden van onroerend erfgoed erg belangrijk. Hierbij wordt ook de nadruk gelegd op de historie van de gebouwen waar de hotels zich in bevinden, bijvoorbeeld in een klooster, een kerk of een kasteel. Aan de andere kant zijn verschillende hotels zoals de kerk van binnen gemoderniseerd, zodat u heerlijk van uw vakantie kan genieten. Uiteraard is ontspannen ook mogelijk in de wellness die de hotels aanbieden. In deze blog leest u over vier prachtige hotels, die ideaal zijn voor een golfreis naar België.

Hotel Martin's Patershof

Martin's Patershof

Martin’s Patershof is gevestigd in een wel heel bijzonder gebouw, namelijk een kerk in Mechelen. De kerk is helemaal omgebouwd tot modern luxe hotel waar van buiten (gelukkig) nog weinig van te zien is. De prachtige glas-in-loodramen en het gebouw zelf zijn nog helemaal intact. Hierdoor is de moderne uitstraling samen met het erfgoed mooi in balans. Bovendien ligt een kerk over het algemeen meestal in of dicht bij het centrum van een stad of dorp, wat hier in Mechelen ook het geval is. Zo bent u binnen mum van tijd bij verschillende winkels, restaurants en kunt u makkelijk bezienswaardigheden bereiken.

Hotel Martin’s Klooster

Martin's Klooster

Het tweede hotel is weer een bijzondere, het ligt namelijk in Leuven in een historisch gebouw wat verschillende functies heeft gehad. Voor de hand ligt de functie als klooster maar ook heeft het gediend als ziekenhuis voor ridders en plek om bij te komen voor pelgrims. Net als het Hotel Martins Patershof, ligt het aan de oevers van rivier de Dijle. Het authentieke gebouw en de elegante kamers bezorgen u een heerlijke vakantie samen met de mooie omgeving met statische gebouwen. Zo zijn er de abdijen, het indrukwekkende stadhuis en de mooie kerk. Daarnaast kunt u de omgeving ideaal ontdekken met de fiets.

Martin's Rentmeesterij

Martin's Rentmeesterij

Martins Rentmeesterij bevindt zich in een gebouw dat dateert uit de 13e eeuw en wat beschermd erfgoed is met een rijke historie. Door de locatie in de Bilzen ligt het dicht bij het Nederlandse Limburg en 15 kilometer van Maastricht. De kamers zijn luxueus ingericht en voorzien van een kluis. In het hotel kunt u heerlijk ontspannen in de spa of het zwembad. Daarnaast zijn de tuinen vanaf het terras prachtig te bewonderen. Voor de maaltijden kunt u terecht in de brasserie. In de omgeving is er genoeg te doen en kunt u terecht bij vijf verschillende golfbanen.

Martin's Relais Oud Huis Amsterdam

Martin's Relais

Martin's Relais Oud Huis Amsterdam, ook wel Martin’s Relais genoemd, is gelegen straalt een duidelijk historisch karakter uit met onder andere verschillende kroonluchters en marmervloeren waardoor het net is alsof u zich in een sprookje bevindt. De comfortabele en charmerende kamers met veel licht inval stralen eenzelfde karakter uit. Bovendien bestaat het hotel origineel uit vijf gebouwen waardoor er een binnentuin mogelijk is. Daarnaast is de ligging aan de gracht in het centrum van Brugge ideaal, u kunt lopend overal heen. Hierbij zult u merken dat de stad heel wat overeenkomsten heeft met Amsterdam, door de herenhuizen en grachten in de stad.

Wilt u meer weten over de genoemde Martin’s Hotels of welke andere hotels er zijn? Kijk dan hier naar de verschillende accommodaties in België.