Mallorca: onbezorgd golfen, heerlijk eten en nog veel meer

Geen auteur gevonden
22-12-2021

Mallorca is een prachtig Spaans eiland in de Middellandse Zee waar u zeker een keer geweest moet zijn. Om alles uit uw vakantie te kunnen halen, hebben we de mooiste bezienswaardigheden, golfbanen en een aantal tips/weetjes voor u uitgezocht. Zo wordt uw golfvakantie er eentje om nooit te vergeten!

Stranden en helderblauw water

Voor de lange zandstranden met het prachtige helderblauwe water moet u in het noorden van het eiland zijn, bij de baai van Alcúdia. Lang is hierbij niet overdreven, het strand is wel 10 kilometer lang! Ook hangt er een tropische gezellige sfeer, met de palmbomen en vele restaurants, bars en terrassen. Alcúdia was een vissersplaats voor de opmars van het toerisme, waardoor de haven er nog steeds te vinden is. Ook is er op dinsdag een markt in Alcúdia. Bovendien is hier de golfbaan Alcanada te vinden, die met zijn vuurtoren en grote bunkers wordt beoordeeld met een 8,9.

In het westen van het eiland zijn er niet veel stranden te vinden, maar het strand Cala De Deià is toch zeker een bezoekje waard. Dit is een kiezelstrand tussen de rotsen waardoor u een hele andere beleving heeft.

Weer in Mallorca

Mallorca is het hele jaar door een bezoek waard. Als u graag zoveel mogelijk op het strand wilt zonnen, kunt u het eiland in de maanden juni tot en met september bezoeken. In deze zomermaanden is de maximale temperatuur tussen de 27 en 30 graden. Voor een stedentrip kunt u Mallorca het beste buiten de zomermaanden bezoeken. Zo kunt u vele bezienswaardigheden en dorpjes bezoeken met een prima temperatuur om te wandelen. Houd er rekening mee dat in oktober de meeste regen valt op het eiland.

Authentiek Spanje

Als u naar het westen van het eiland gaat, moet u het typisch Spaanse dorpje Valldemossa bezoeken. Dit dorp ligt in de bergen in het beboste deel van het eiland. Er zijn vele kleine straatjes te vinden met overal planten en bloemen, waardoor het echt een gezellig karakter uitstraalt. Dit dorp is dan ook het beste te voet te ontdekken. De smalle weggetjes zijn niet geschikt voor auto's, dus parkeer de auto en loop via verschillende straatjes naar het populaire Kartuizerklooster. Rust even uit bij één van de rustieke restaurantjes. Wanneer u het dorp op een zondagochtend bezoekt, is er ook een lokale markt waar u lokale producten zoals worst en kaas kunt kopen.

De hoofdstad van het eiland, Palma de Mallorca, ligt op 40 minuten rijden van Valldemossa af. Hier bevindt zich de indrukwekkende kathedraal La Seu die pas na 300 jaar bouwen af was, wat te zien is aan de vele details. Ik kan precies omschrijven hoe het eruitziet, maar u kunt het uiteraard beter voor u zelf bekijken! Een ander indrukwekkend gebouw is het Almudaina paleis dat van oorsprong een kasteel is geweest. Een bezoekje aan de hoofdstad kan prima gecombineerd worden met één van de golfbanen die zich net buiten de hoofdstad bevinden, zoals Golf Son Vida, Son Muntaner en Golf Son Gual.

Weetjes en handige feitjes

U vliegt in circa 2 uur naar Mallorca. De lokale bevolking spreekt Spaans of Catalaans. U hoeft zich geen zorgen te maken over het tijdsverschil met Nederland, dat is er namelijk niet! Ook kunt u er gewoon met de euro betalen. Verder heerst er een Mediterraan klimaat, waardoor de gemiddelde temperatuur 18 graden Celsius is. Lokale producten van het eiland zijn bijvoorbeeld olijven, amandelen en natuurlijk de sangria en (rode) wijn. Let wel op: het kraanwater is drinkbaar, maar bevat meer chloor dan wij Nederlanders gewend zijn.