Golfvakantie in Drenthe

Geen auteur gevonden
26-06-2022

De provincie Drenthe beschikt over veel natuur en staat bekend om onder andere de hunebedden, Wildlands Adventure Zoo Emmen en Kamp Westerbork. Kortom, er is genoeg te doen. Bovendien is er nog veel natuur en ruime keuze uit golfbanen. Of u nu direct aan de golfbaan wilt verblijven of verschillende banen wilt spelen, tijdens een golfvakantie in Drenthe zult u zich zeker niet vervelen!

Golfbanen

Door de vele ruimte in Drenthe is er veel plek voor golfbanen en die ruimte is zeker gevuld. De volgende drie uitdagende golfbanen kunnen met verschillende accommodaties gecombineerd worden, vraag uw reisadviseur voor persoonlijk reisadvies.

Golfclub Holthuizen

Golfclub Holthuizen

Golfclub Holthuizen is gelegen in Noord-Drenthe sinds 1985. De baan is inmiddels flink vernieuwd. Er is automatische beregening en het drainagesysteem is verbeterd. Bovendien zijn de greens verbeterd en is de baan vrijwel het gehele jaar door te spelen. Verder is de baan een unieke in zijn soort, er zijn namelijk 9 holes maar wel 18 afslagplekken waardoor de baan als 9 maar ook als 18 holes baan gespeeld kan worden, waardoor de baan erg uitdagende en afwisselende holes biedt.

GC de Semslanden

Golfclub Semslanden

Deze parkbaan ligt op 10 kilometer van de grens met Groningen af, langs de Hondsrug die zich uitstrekt van Emmen naar (de stad) Groningen. Vanuit het terras heeft u uitzicht op de 18 holes baan met brede fairways die lastig en tegelijk vergevingsgezind zijn voor hoge handicappers. Naast de 18-holes baan is er een 9 holes par-3 baan aanwezig en genoeg mogelijkheden om te oefenen zoals een driving range en chipping green met bunkers.

GC De GelpenbergGelpenberg

Golfbaan De Gelpenberg is de oudste in deze lijst, de oprichting was namelijk al in 1970. Er hangt een vriendelijke en gastvrije sfeer. De baan ligt op zandgrond en wat course management zal u zeker helpen een goede score te krijgen. De baan beschikt over snelle greens en de eerste 9 holes kenmerken zich door het golvende landschap. Door een eerdere zandverstuiving is de bunker op hole 18 natuurlijk gemaakt. De baan is uitdagend voor verschillende niveaus van golfers. Na een golfronde kunt u uitrusten bij de bar, het restaurant of het terras.

Golfbanen direct aan de accommodatie

Verschillende golfbanen zijn direct gelegen aan een hotel, ideaal voor een ontspannen vakantie. Bovendien kunt u kiezen om de baan direct aan het hotel te combineren met één van de andere banen in Drenthe.

Golfbaan Zuid Drenthe

Zuid Drenthe Golf

Golfbaan Zuid Drenthe is een 9-holes golfbaan aan het Wellness Hotel Golf Resort Zuid Drenthe. Het is een erg uitdagende, variërende, Inland Links Course die gebouwd is met duurzaamheid in het vaandel. In 2015 ontving de baan dan ook het GEO Certificate voor duurzaamheid. De baan ligt daarnaast in een prachtige natuurlijke omgeving en oefenen is mogelijk op de par-3 baan of de verlichte driving range. Het hotel aan de baan is ook één van de duurzaamste viersterrenhotels in Nederland.

Drentsche G&CCDrentsche Golf

We zijn trots dat we deze golfbaan met bijbehorende accommodatie Golf Lodge Drentsche in ons assortiment hebben. De prachtige locatie midden in de natuur met de golfbaan die de Golf Lodges omringen zorgt voor een uniek uitzicht wanneer u wakker wordt. Bovendien bestaat de baan uit wel 27 holes waardoor het u zal blijven uitdagen. Met de bouw van de Lodges zijn er duurzame materialen gebruikt. Bekijk vooral ook dit filmpje van de baan.

Golfclub Martensplek

Golfclub Martensplek

Golfclub Martensplek is een 18-holes parkbaan in een natuurlijke omgeving, gelegen aan het gelijknamige Hotel Martensplek. De baan is verdeeld over de ‘Old Course’ en ‘New Course’ waarbij de Old Course door de verschillende smalle fairways en vele waterpartijen erg uitdagend is. De New Course wordt vaak bezocht door allerlei dieren die uw ronde zeer memorabel maken. Na de golfronde kunt u terecht in het gezellige familiehotel voor het diner met seizoensgebonden gerechten. Bovendien kunt u heerlijk wandelen of fietsen in de omgeving.

Enthousiast geworden voor een golfvakantie in Drenthe? Bekijk dan vooral de verschillende golfreispakketten in Drenthe of vraag uw reisadviseur voor meer informatie.