De Duitse Grensstreek met zijn vele mooie golfbanen

Geen auteur gevonden
06-03-2022

Wilt u er heerlijk op uit om even een midweek of weekend te gaan golfen? Overweeg dan de Duitse Grensstreek met zijn vele mooie golfbanen van goede kwaliteit met uitdagende holes. U heeft keuze uit vlakke of juist heuvelachtige banen in de mooie natuur die Duitsland te bieden heeft en u hoeft niet eens ver te rijden.

Golfclub Varus

Golfclub Varus Duitsland

Golfclub Varus heeft een hele speciale achtergrond, deze plek was namelijk ooit een historisch slagveld. De Romeinen vochten tegen Germaanse stemmen in een 9 na Christus. Bovendien bevindt de baan zich in een UNESCO Global Geopark waardoor de natuur er beschermd wordt. Hierdoor is de omgeving rustig en de baan zelf heeft een uitstekend drainagesysteem waardoor de baan ook in de winter te gebruiken is.

Osnabrücker Golfclub

Osnabrucker Golfbaan Duitsland

Ruim 20 minuten van Golfclub Varus ligt de volgende baan. Deze golfbaan ligt meer in een heuvelachtige omgeving omringd door eiken- en beukenbomen. De baan is goed onderhouden en door de hoogteverschillen is het een uitdagende baan en nauwkeurigheid in het spel is belangrijk in verband met de smalle fairways.

GC Teutoburger Wald

Teutoburgerwald golfbaan Duitsland

Deze golfbaan met 3 9-holes banen ligt in het prachtige Teutoburgerwoud waar u voor of na het golfen heerlijk kunt wandelen tussen de heuvelruggen van 200 – 400 meter hoog. De heuvelachtige baan ligt er prachtig groen bij en is goed verzorgd. We adviseren u wel om eventueel een buggy te reserveren bij de rode baan, aangezien dit heuvelachtige landschap om een goede conditie vraagt.

Artland GC

Artland Golfbaan Duitsland

Deze vierde golfbaan is een gebaseerd op invloeden vanuit Engeland en Schotland. De baan heeft brede fairways en biedt voor elk niveau golfer een uitdaging. De baan beschikt over allerlei waterpartijen en is omgeven door mooie natuur.

GC Habichtswald

Habichtswald golfbaan Duitsland

Deze laatste golfbaan beschikt over een 9 holes parkbaan en een 9 holes bosbaan. Het is omgeven door vele oude bomen en vijvers. De baan biedt strategische uitdagingen door de hoogteverschillen. Het personeel is er ook erg vriendelijk en gastvrij.

Hotel Idingshof

Hotel Idingshof Duitsland

Wanneer u in de Duitse Grensstreek met zijn vele mooie golfbanen wilt verblijven, kunt u kiezen voor Hotel Idingshof. De eerder genoemde banen zijn namelijk allemaal goed bereikbaar vanuit dit hotel. Het is gevestigd in een oud landhuis wat eeuwen geleden is gebouwd en nu helemaal gerenoveerd is. Het hotel ligt in een rustige omgeving dichtbij Osnabrück waar u helemaal kunt uitrusten en genieten van de natuur. De kamers zijn comfortabel en stijlvol ingericht. Wanneer u ’s ochtends wakker wordt kunt u heerlijk ontbijten met versgebakken brood en heerlijke koffie. Ook beschikt het hotel over een restaurant waar u heerlijk kunt genieten van de regionale gerechten, afgestemd op het seizoen. Als de zon heerlijk schijnt kunt u op het tuinterras zitten met een koud biertje of een glas wijn.

In de omgeving kunt u heerlijk wandelen of een fiets huren om verschillende mooie routes te volgen. Door hier te klikken kunt u vele verschillende routes vinden, waarbij u van tevoren kan zien hoelang de route is en de hoogteverschillen. Ook kunt u heerlijk ontspannen in de sauna van het hotel of de thermale baden van Varus. Daarnaast kunt u de sport squash of tennis beoefenen.