City en Golf Parijs

Geen auteur gevonden
17-07-2022

Iedereen kent de hoofdstad van Frankrijk, Parijs, met zijn ontelbare bijnamen: lichtstad, stad van de liefde/mode/moderne kunst. Dit laat ook mooi zien hoe veelzijdig Parijs is. Jong en oud, alleen of samen, iedereen krijgt de kans om een mooi deel van de stad te waarderen. Daarnaast is het goed te combineren met een aantal rondes golf, om in het straatje van variëteit aan activiteiten te blijven. Parijs en golf is dus zeker een goede combinatie voor een citytrip!

Weer

Natuurlijk kijken we ook altijd nog even naar wat het weer doet voordat we op reis gaan. Nu is dat maanden van tevoren moeilijk te voorspellen, maar een indicatie is zeker mogelijk. Parijs heeft een zeeklimaat, waardoor het in de winter niet te koud wordt, in januari en februari is het 2 tot 7 graden Celsius. In de zomerperiode hoeft u ook geen 30 graden te verwachten, eerder 23/24 graden. U kunt dus prima gaan in de zomer maar als er al zonvakanties gepland staan, dan zijn zeker de maanden juni en september aan te raden qua temperatuur. Het is dan rond de 20 graden.

Lichtstad / City of light

Parijs heeft vele bijnamen. Sommigen spreken voor zich maar mogelijk kent u de oorsprong van ‘de stad van het licht’ nog niet. Deze bijnaam heeft meerdere redenen, waar de straatverlichting één van is. Vele eeuwen geleden was er namelijk veel criminaliteit in Parijs. Om dit aan te pakken, werd er zo veel mogelijk lantaarns geplaatst in de stad en werd er aan de bewoners gevraagd om hun ramen te verlichten. Zo konden de wetsovertreders zich minder makkelijk verschuilen en sneller opgepakt worden. Zo werd Parijs de koploper als het gaat om straatverlichting.

Kunst en architectuur

Natuurlijk zijn er de bekende bezienswaardigheden waar u toch nog even een foto van wilt: Arc de Triomphe, de Eiffeltoren, het Panthéon en het Louvre met het pronkstuk de Mona Lisa. Daarnaast zijn er nog veel meer plakken in Parijs die u meer leren over de stad. Loop met de navigatie en een paraplu op een regenachtige dag bijvoorbeeld naar Passage des Panoramas. Hier vindt u een overdekte winkelstraat in vintage stijl met knusse boetieks en gezellige restaurantjes, ideaal voor een vakantiefoto voor in de familieapp. Een andere fotogenieke plek is Rue Cremieux, een vrolijke kleurrijke straat die vaak op Instagram gevonden kan worden.

Er zijn ontelbaar meer plekken in Parijs die rustiger zijn dan de populaire bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, dus onze tip is om een keertje niet de massa en de borden te volgen maar zelf op ontdekkingstocht te gaan door (letterlijk) onbekende wegen in te slaan!

Mode

Eerder noemde we al Passage des Panoramas maar u vindt nog veel meer passages waar u heerlijk kunt shoppen of, wanneer u genoeg wilskracht heeft, alleen kijken. Type ‘passage Parijs’ in op Google Maps en er komen allerlei opties naar boven.

Voor specifiek designer kleding kunt u onder andere terecht bij Le Bon Marché en juist voor unieke pareltjes kunt u de verschillende vlooienmarkten bezoeken. Daarnaast kunt u na het shoppen terecht bij ontelbare cafeetjes en restaurants, bij een winkel zoals Merci kunt u ook een bakje doen in de winkel zelf.

Verblijven & golfen

Le Golf National Albatros

Voor een dagje Parijs in combinatie met golf kunt u terecht bij Novotel Saint Quentin Golf National wat grenst aan de banen Le Golf National – The Aigle Course en The Albatros Course. Wanneer u in het prachtige Le Louis Versailles Château Hotel – Mgallery verblijft, kunt u voor een ronde golf ook terecht bij de banen van Le Golf National. Beide hotels liggen 40 kilometer verwijderd van het hart van Parijs.

Een ander golfhotel ligt ten oosten van de stad, namelijk Domaine de Crécy, 50 kilometer van het centrum van Parijs. Door de locatie bent u ver weg van de drukte van de stad, kunt u genieten van de mooie golfbaan aan uw verblijf terwijl u toch in minder dan drie kwartier in de stad bent met de auto. Heerlijk genieten dus met de combinatie Parijs en golf.

Ps: wanneer u zoveel mogelijk van Parijs wilt bekijken in korte tijd, kijk dan op deze website voor tickets voor een verzameling aan bezienswaardigheden en toegang tot de Hop On Hop Off Bus in de stad.