Update: Hoe is het nu bij Villa Cocheira, Portugal?

Adri Hendriks
Adri Hendriks
22-07-2020

Toen ik vanochtend opstond en de slaapkamerdeuren naar het terras opende, bleek het voor de 17e opeenvolgende dag mooi weer. Zoals gebruikelijk kijk ik daarna even wat het nieuws te melden heeft en werp even een blik op het weer in Nederland. Goed dat ik hier zit denk ik dan!

Deze week lekker uit eten geweest met Jacque en de kinderen. Onder de porch van Club Nau zat ik met een koud biertje te genieten van het uitzicht op de baai van Portimao, waar vele kajuitjachten lagen te dobberen en met de wind mee bewogen.

golfles roel gritter

Vrijdagmiddag hebben Job en Lieke (onze zoon en dochter) examen van hun week golfles bij Roel Gritter (onze golfpro bij Golftime). Ze hebben inmiddels hun golfvaardigheidsbewijs in de zak en hebben het in ieder geval heel erg naar hun zin gehad bij Roel.

Het is opvallend hoe weinig toeristen er hier zijn en hoe de Portugezen zelf hun plaats hebben ingenomen. De stranden zijn gezellig gevuld, maar zeker niet overvol. Als je de supermarkt in gaat of vanaf het terras even naar de toilet wilt, moet je een mondkapje op. Valt heel erg mee dus.

We hebben al vier keer een rondje van 18 holes gelopen op onze thuisbaan Gramacho en op Penina! De banen liggen er mooi bij en uiteraard hebben we geen moeite om een tee-time te bemachtigen.

Ik heb vanochtend nog eens gegoogeld op de kans dat je in het vliegtuig besmet raakt en zelfs de RIVM zegt dat die kans niet heel groot is. Ik snap eigenlijk niet waarom zoveel mensen zichzelf een vakantie naar Portugal ontzeggen. Het zal wel te maken hebben met het media-circus rond vliegen. Vanavond gaan we chicken piri piri eten in de Monchique. Ik heb er nu al zin in.

Groeten vanuit Villa Cocheira!
Adri Hendriks