Portugal: veilig vakantie vieren

Geen auteur gevonden
22-07-2020

Het reisadvies voor Portugal heeft de laatste weken veel vragen opgeroepen. Mag ik wel of niet naar Lissabon en Porto? Hoe zit het met de rest van Portugal? Visit Portugal zette het één en ander nog even voor u op een rij:

Huidige situatie Porto en Lissabon

Op dit moment staat Porto weer op code geel en is er geen sprake van lockdown in de hoofdstad Lissabon in de regio Lisboa. Het historisch centrum van de stad Lissabon, de gehele regio van Porto & Noord Portugal en alle overige regio’s van Portugal zijn gewoon toegankelijk. Uiteraard dient u wel de social distancing (2m) in acht te nemen en het gebruik van mondkapjes in afgesloten ruimtes is verplicht. In de gehele regio Lisboa sluiten de winkels nu om 20:00 uur, en de supermarkten om 22:00 uur. Er is een verbod op bijeenkomsten met meer dan 10 personen.

In heel Portugal zijn musea, restaurants/terrasjes (het gebruik van alcohol op de openbare weg is niet toegestaan), winkels, toeristische attracties, apotheken, benzinestations en supermarkten gewoon open. Alle grenzen en de nationale luchthavens zijn ook open. In 19 deelgemeenten van de 5 gemeenten van de regio Lisboa zijn de regels verscherpt en worden de bewoners verzocht om, voor zover mogelijk, binnen te blijven.

Real-time drukte op stranden checken

Portugal is een ideaal vakantieland voor de zon-, zee en strandiefhebbers. Met een kustlijn van meer dan 830 kilometer kun je in Portugal genoeg stranden vinden die veilig en prettig zijn om te verblijven met familie of met een kleine groep vrienden. Drie Portugese stranden zijn onlangs door “European Best Destinations” uitgeroepen tot de meest veilige in Europa. Met de app Info Praia (Google Play of App Store) kunt u live zien hoe druk het op het strand is. Portugal kent ook vele prachtige rivierstranden waar u eventueel naar kunt uitwijken.

Clean & Safe

In navolging op de introductie van het Clean & Safe keurmerk, heeft Turismo de Portugal ook het Clean & Safe platform www.portugalcleanandsafe.com gelanceerd. Hier kunt u zien of uw hotel of restaurant het keurmerk heeft en aan welke eisen zij hiervoor moeten voldoen. Ook kunnen toeristen zelf hun ervaringen achterlaten met een beoordeling. Het platform is beschikbaar in het Engels en Portugees. 

Golfen in alle rust op de mooiste banen

Golfen is op dit moment misschien wel één van de meest veilige sporten om te beoefenen. Portugal is het hele jaar door een perfecte golfbestemming. Portugal heeft gedurende zes opeenvolgende jaren de prijs van “Beste golfbestemming van Europa” gewonnen en is tussen 2014 en 2018 zelfs verkozen tot de “Beste golfbestemming ter Wereld”.

Ook op de golfbanen in Portugal wordt gelet op de strikte naleving van de Corona veiligheidsmaatregelen. Zo heeft de FGP-Portugese Golf Federatie de volgende regels opgesteld: