Overwinteren: lange golfvakantie naar de winterzon

Geen auteur gevonden
13-12-2021

Overweegt u de winter in Nederland over te slaan en voor een langere tijd in het buitenland te verblijven? En tijdens uw lange vakantie wilt u regelmatig golfen? Goed idee! Maar wat is er allemaal mogelijk en waar kunt u het beste heen? 

Waar kan ik overwinteren?

We beginnen bij de belangrijkste vraag; waar gaat u overwinteren? In de Algarve zijn de koudste maanden januari en februari en dan is het gemiddeld nog 16 graden. In de zon voelt het nog warmer en is het prima vertoeven met een T-shirt aan op het balkon of terras.  

Als het in februari in Nederland gemiddeld 3 graden is, ziet Andalusië er, met een maximale temperatuur van 17 graden, ook aantrekkelijk uit. Naast Spanje en Portugal is Cyprus zeer geschikt voor een lange golfvakantie met een vergelijkbaar klimaat. Dit zijn drie ideale plekken voor een 'long stay'. Uiteraard zijn er meer opties, maar dit zijn de drie meest geboekte bestemmingen voor een lange golfvakantie.

Golfen

Uiteraard kan het golfen niet ontbreken tijdens uw vakantie. De fanatieke golfers verblijven het liefst direct aan de baan. Daar zijn genoeg opties voor! Bijvoorbeeld Castro Marim, Bom Sucesso of de Isla Canela Golf. Hier rolt u zo elke dag uw bed uit en direct de eerste teebox op. La Sella is ook prachtig gelegen aan 27 holes en ligt op 10 minuten rijden van de gezellige kustplaats Santa Paula. 

Natuurlijk kunt u ook andere banen spelen, die niet direct aan uw verblijf liggen. Zo kunt u bijvoorbeeld op Cyprus de baan aan het resort (Aphrodite Hills) afwisselen met de andere mooie banen op het eiland. De ene dag speelt u op Eléa GC, ontworpen door Nick Faldo, de volgende dag kunt u spelen bij Secret Valley GC met een schitterende omgeving in de vallei.  

Omgeving verkennen

Het voordeel van zo'n lange vakantie is dat er genoeg tijd is om van alles te ondernemen. Lagos is daar een topbestemming voor. Deze kustplaats heeft een rijke historie en was ooit de hoofdstad van de Algarve. De stad heeft een gezellig centrum met vrolijke kleuren en verschillende binnenplaatsen met bloemen en vele prachtige mozaïektegels. Ook zijn er veel leuke barretjes en winkeltjes gevestigd en worden er regelmatig evenementen gehouden in de stad. Met de levendige boulevard en de mooiste stranden erbij, is Lagos een ideale bestemming voor overwinteren in Portugal. Kies voor het 5-sterren resort Boavista Golf & Spa aan de rand van de stad of Marina Club Lagos Resort aan de haven!

Extra’s

Terwijl u in één van deze accommodaties verblijft, zijn er veel extra’s mogelijk. Zo kunt u bij Bom Sucesso in Costa Lisboa (Portugal) fietsen huren, sporten in de fitnessruimte of ontspannen door een heerlijke massagebehandeling te ondergaan. Bij Boavista Golf & Spa kan dit ook trouwens. Ook heeft u bij Boavista prachtig uitzicht over de baai van Lagos. Uiteraard denken wij graag met u mee om uw lange vakantie onvergetelijk te maken.

Voordelen van overwinteren

Terwijl u lekker van het zonnetje geniet, zitten uw vrienden en familie in de regen en kou in Nederland of België. U kunt spelen op de mooiste banen, terwijl uw golfmaatjes thuis het moeten doen met wintergreens. Naast de voordelen van het mooie weer is het natuurlijk heerlijk om lang op vakantie te gaan. De meeste appartementen worden eens per week schoongemaakt, dus daar heeft u ook geen omkijken naar. U kunt natuurlijk elke dag uiteten, maar zelf koken kan ook. De meeste appartementen hebben een vaatwasser, wel zo fijn. Bovendien is overwinteren vaak extra voordelig. U boekt al een 29-daagse golfreis vanaf 1499,- per persoon! 

Bekijk alle mogelijkheden om te overwinteren!