Murcia, de veelzijdige Spaanse stad

Geen auteur gevonden
08-12-2021

Murcia is dé stad om de cultuur van Spanje op te snuiven. De stad is gelegen in het zuidoosten van het land. De architectuur is er adembenemend mooi en ook de fijnproevers kunnen zich helemaal uitleven in Murcia. Bovendien zijn er genoeg golfbanen om uw vakantie helemaal compleet te maken. De hoogtepunten van de stad hebben we voor u op een rijtje gezet. 

Architectuur en kunst 

Er zijn om te beginnen verschillende historische plekken die een bezoekje waard zijn. Zo is er de kathedraal van Murcia. De gevel is al een plaatje op zich en ook in het gebouw is er gedacht aan de details. Overal zijn beelden van Maria te vinden en de toren is het symbool van Murcia. De toren is namelijk 90 meter hoog, waardoor het het hoogste punt in de stad is. Het is de op één na hoogste toren in Spanje, die overigens tegen betaling samen met een gids beklommen kan worden.   

Een ander indrukwekkend stuk bouwwerk is de oude Arabische muur die op verschillende plekken in de stad te vinden is. In cafetaria La Muralla, gelegen in de kelder van hotel Ryncón de Pepe, is nog een groot deel van het Andalusische verdedigingssysteem te vinden. Daarnaast kunt u meer te weten komen over de muren en de geschiedenis die hierbij hoort bij het bezoekerscentrum van La Muralla de Murcia.  

Gastronomie

Murcia is in 2020 verkozen tot de Spaanse hoofdstad van de gastronomie, maar wat betekent dat voor de gerechten die u geserveerd krijgt? Het grootste geheim is het gebruik van lokale producten. De stad beschikt namelijk over een grote moestuin, verschillende boomgaarden en ook het vlees kan gehaald worden van lokale boerderijen. Vooral konijn en haas is regelmatig te vinden in verschillende gerechten. Verder is gezouten vis een typisch lokaal product dat vaak wordt gebruikt. Naast de ingrediënten wordt ook veel aandacht geschonken aan het uiterlijk van de gerechten.  

Wanneer u een typisch lokaal gerecht wilt uitproberen, ga dan voor de Ensalada Murcia (salade), de Arroz y habichuelas (rijst met bonen) of ga helemaal uit uw comfortzone met het gerecht Arroz con conejo y caracoles (tip: zoek pas op wat dit betekent nadat uw bord leeg is).  

Golfen in Murcia

Natuurlijk kan golfen niet ontbreken tijdens de vakantie en gelukkig zijn er genoeg banen om uit te kiezen. Club de Golf Altorreal ligt het dichtsbij de stad. Een mooie 18-holes baan met waterhindernissen en bunkers die de ongelijke greens beschermen. Aan de andere kant van de stad ligt El Valle Golf, een uitstekende baan om de vakantie extra memorabel te maken.

Deze baan ligt ook net buiten Murcia in dezelfde regio als het regionale park en mediterraan bos El Valle y Carrascoy. De ligging in een rotsachtig woestijngebied maakt de baan uitdagend. Iets verder buiten de stad, maar ook in regio Murcia, vindt u Hacienda de Riquelme. De olijfboomgaarden en woestijn rondom de baan maken dit een bijzondere golfbaan. De meren en brede fairways maken het plaatje compleet.

Enthousiast geworden en wilt u een golfreis plannen naar Murcia? Neem contact met ons op (033 - 4620 7200) of bekijk alle reizen in deze regio!