Mar Menor: lagune, modderbaden en golfresorts

Geen auteur gevonden
01-12-2021

Mar Menor is een lagune in het zuidoosten van de regio Murcia. Een smalle landstrook van 22 km lang scheidt de lagune van de Middellandse Zee. De breedte van de landstrook varieert van 100 tot 1200 meter. Mar Menor behoort tot de steeds populairder wordende golfregio Murcia. Met 22 golfbanen met gemiddeld 35 km afstand tussen de golfbanen heeft u veel keus. De gemiddelde temperatuur is 19 graden en met ruim 300 zonnige dagen per jaar kunt u hier het hele jaar terecht voor een golfvakantie.

Genezend modderbad

Als gevolg van de bijzondere weersomstandigheden van de Mar Menor, met een groot aantal zonuren per jaar en een hoog zoutgehalte, zijn aan het noordelijke uiteinde van de lagune al eeuwenlang slibsedimenten opgeslagen die geschikt zijn voor therapeutische behandelingen. Volgens een studie van de universiteit van Murcia bevat de ‘modder’ een hoog percentage kationen, calcium, magnesium, kalium, fluoride, anionen, chloride en sulfaat. Sowieso leuk om jezelf een keer volledig in te smeren met modder en wie weet wat het u oplevert.

Zandstranden van Mar Menor

Zonaanbieders kunnen hier uit vele stranden kiezen. De kustlijn is zo’n 73 km lang en kent vele stranden. De één nog mooier dan de ander. Het water in de lagune is niet dieper dan 7 meter, dus de temperatuur van het water is al eerder in het jaar aangenaam voor een duik. Ook aan de Middellandse Zee liggen in deze regio prachtige stranden. Deze regio leent zich ook uitstekend voor watersporten!

Ga de natuur in

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Regionaal Park Las Salinas y Arenales de San Pedro. Een ongerept paradijs van primitieve natuur. Ideaal om aan het toeristische deel te ontsnappen en de rust op te zoeken. In dit trekvogelreservaat kunt u flamingo's zien, wandelen, een verfrissende duik in de Middellandse Zee nemen en één van de meest opmerkelijke zonsondergangen aan de kust bewonderen.

Golfresorts en waterhindernissen

Uiteraard kunt u in regio Mar Menor ook uitstekend golfen. La Torre Golf is een spectaculaire 18-holes Jack Nicklaus Design golfbaan. Brede fairways, meren, hoge palmen en een groot aantal bunkers maken strategisch spelen erg belangrijk. U kunt aan de baan verblijven in DoubleTree by Hilton La Torre Golf & Spa Resort. Een prachtig 5-sterrenhotel met wellness.

Een andere tophotel aan een mooie golfbaan is Caleia Mar Menor Golf & Spa Resort. Een luxueus golfhotel aan de golfbaan Mar Menor Golf. Deze baan is ook een ontwerp van Nicklaus Design. Het heeft een spectaculair meer dat is uitgegroeid tot één van de grootste waterhindernissen in de regio Murcia. Deze hindernis heeft de baan zelfs een eigen "Amen Corner" opgeleverd. Uitdaging genoeg dus!