La Manga: de parel van zuid-oost Spanje

Geen auteur gevonden
03-12-2021

La Manga ligt in de populaire golfregio en provincie Murcia. Het ligt onder Mar Menor, de “kleine zee” die door La Manga del Mar Menor wordt gescheiden van de Middellandse Zee. La Manga loopt van Cabo de Palos tot Punto del Mojon met daartussen de prachtige stad Cartagena (waarover later meer). Het is een populaire badplaats met vele hotels, bars, disco's, restaurants, duikscholen, winkels en jachthavens.

Cabo de Palos is trouwens zeker een bezoek waard! Een schilderachtig stadje met charmante jachthaven, schilderachtige winkels en bars, een vuurtoren en een oude wijk om gezellig door te struinen. Gezellige plek om een hapje te eten en de zondagsmarkt af te struinen. Een leuk uitje naast vooral heel veel golfen, want daar is La Manga uitermate geschikt voor!

Golfen bij La Manga Club

La Manga Club is één van de mooiste golfresorts van Europa. Hotel Príncipe Felipe wordt omringd door maar liefst 3(!) 18-holes golfbanen. Vele grote toernooien hebben hier plaatsgevonden. Het is zeer goed bereikbaar. Het resort ligt op ongeveer 30 minuten rijden van de luchthaven van San Javier en op ongeveer anderhalf uur van de luchthaven van Alicante.

De drie golfbanen van La Manga Club zijn zeer afwisselend en uitdagend. De North Course is ontworpen door Robert Dean Putman in 1971. Hier vindt u veel palmbomen, meren en ravijnen. De North Course is geschikt voor golfers van alle niveaus. De South Course wordt beschouwd als één van de beste banen van Spanje. Deze baan kent dezelfde ontwerper, maar hij werd in 2005 heraangelegd door niemand minder dan Arnold Palmer. De West Course is ontworpen door Dave Thomas, ook geen onbekende. De West Course is gelegen in een unieke omgeving: in een dicht dennenbos aan de voet van het natuurpark Calblanque.

Wandelen door natuur en stad

Na het golfen valt er in La Manga genoeg te beleven. Liefhebbers van een stevige wandeling kunnen de  Sierra de la Muela beklimmen. National Park Sierra de la Muela, Cabo Tiñoso y Roldán is een prachtig gebied om te wandelen of fietsen. Liever cultuur snuiven in een mooie stad? Bezoek dan Cartagena!

Cartagena bevat vele sporen van een rijke geschiedenis zoals een Romeinse amfitheater en art-deco herenhuizen. Ook is er een maritiem museum waar het prototype van de eerste onderzeeër te bewonderen is. De onderzeeër is uitgevonden door ingenieur Peral, geboren en getogen in Cartagena. Bovendien zijn het oude centrum, de vele pleinen en het kasteel prachtige plekken om te bezoeken.

La Manga is een schitterende regio in de provincie Murcia en uitermate geschikt voor een zeer complete golfvakantie!