Golfvaardigheidsbewijs halen als eerste stap in uw golf carrière

Geen auteur gevonden
13-02-2022

Heeft u de golfsport ontdekt, 1 van de weinige sporten die voor jong en oud uitdagend is? Welkom bij de club! Wilt u weten wat te doen om op vele banen in Nederland en in het buitenland te mogen spelen? Lees dan onderstaand artikel over het noodzakelijke golfvaardigheidsbewijs halen en een stappenplan van de NGF om met de basistechnieken te oefenen.

Golfbaanpermissie

Zoals al snel duidelijk wordt is er toestemming zijn om de baan op te mogen. Deze permissie kunt u behalen bij een specifieke golfbaan om te kunnen oefenen voor uw golfvaardigheidsbewijs. Om deze permissie te verkrijgen moet men de basistechnieken van het golfen aanleren. Dit kan vaak gedaan worden bij de golfclub waar u dichtbij woont of waar u veel zal spelen. Er zijn hier verschillende soorten basiscursussen waarbij u na voltooiing op de baan mag spelen. Ook kunt u door een beginnerscursus ontdekken of golfen iets voor u is, of dat u toch liever wat anders met uw vrije tijd doet.

NGF-theorie examen

Voordat u handicap 54 kan halen, is het belangrijk om het golfregelexamen te doen. Hierbij bewijst u in 30 vragen dat u de regels en etiquette van de sport kent. Zo kan er meer gegarandeerd worden dat iedereen op dezelfde eerlijke manier speelt. Ook is zo elke golfer op de baan op de hoogte van het gevaar van golfen. Denk hierbij aan aan situaties wanneer er plots FORE wordt geroepen. Dit betekent namelijk dat er een bal verkeerd is geslagen en uit de lucht kan komen vallen op een onverwachte plek.

Golfvaardigheidsbewijs halen

Wanneer u de golfbaanpermissie heeft behaald, is het dus belangrijk om veel te gaan oefenen en zo uiteindelijk uw golfvaardigheidsbewijs (GVB) te halen. Zo krijgt u namelijk toegang tot meer leuke en uitdagende golfbanen in Nederland en in het buitenland. Het behalen van uw GVB staat gelijk aan handicap 54. Nadat u het bewijs heeft behaald, krijgt u een NGF-pas waarmee u uw handicap kan registreren. Zo weet de club waar u wilt spelen of uw handicap hoog genoeg is voor de baan. Voor verschillende banen heeft u namelijk een minimale handicap van bijvoorbeeld 36 of lager nodig. Dit niveau van de handicap verschilt ook of u man of vrouw bent.

GVB-cursus

Om uw GVB te halen kunt u een GVB-cursus volgen. Hierbij krijgt u les van een golfprofessional die u de fijne kneepjes van het golfen leert. U kunt bijvoorbeeld voor deze cursus kiezen waarbij u in 1 weekend in één keer uw baanpermissie én GVB haalt in een weekend inclusief het NGF-theorie examen en kunt kiezen uit 20 locaties in Nederland. GVB gehaald? Ook is het mogelijk om handicap 54 te halen bij de Drentsche G&CC aan de mooie Drentsche Golf Lodge.

Oefenen voor handicap 54

Om u voor te bereiden op de GVB-cursus of voor het oefenen op de baan na het behalen van uw baanpermissie, kunt u verschillende instructies via Google vinden om de basistechnieken te leren. Zo heeft het NGF een uiterst behulpzaam 9-stappenplan ontwikkeld waardoor u alvast zonder de golfprofessional met een partner of vrienden kunt oefenen op de baan. Door middel van video’s en het zelf uit te proberen, kunt u onder andere het swingen, pitchen en het slaan vanuit een bunker oefenen. De video’s van de 9-stappen vindt u door hier te klikken. Let erop dat u het halen van uw GVB en dus handicap 54 niet onderschat, alleen de 120 video’s kijken kost een hele tijd.