Golftime open 2015 reisverslag

Adri Hendriks
Adri Hendriks
12-11-2015

Golftime Open 2015
Tweede editie Golftime Open in de Portugese Algarve

Van 4 tot en met 8 november verbleven 67 golfliefhebbers in het Pestana Dom Joao II hotel aan de Portugese kust van Alvor. Reden van deze ontmoeting was de tweede editie van het Golftime Open, waar in 2 handicap categorieën werd gestreden om de titel.

Organisator en tevens eigenaar van Golftime Travel, Adri Hendriks, selecteerde deze locatie evenals het vorige jaar als decor van zijn ‘open’. De samenwerking met Pestana, die ook de te spelen golfbanen Gramacho en Vale da Pinta in bezit heeft, bleek wederom succesvol. Onder leiding van toernooimanager Martin van der Schans werd het toernooi op 4 november met een welkomstdiner en heerlijke wijn geopend. Een enkeling had die dag al van de gelegenheid gebruik gemaakt om voor te spelen op één van de banen. De toernooileiding benutte deze dag om de banen te verkennen, want in het weekend ervoor kregen de banen een record aan neerslag te verwerken.

Op donderdag 5 november stond de eerste wedstrijddag op het programma. Gramacho, waar vorig jaar de finale  gespeeld werd, was het decor en 58 golfers sloegen af op de par 4 eerste hole van deze toch nog wel wat natte golfbaan. Jan Willem van der Eijk, Joost Slagter en Joop van Lammeren kwamen in de strokeplay categorie met de beste scores binnen. Netto scores van respectievelijk 72, 75 en 75 slagen waren goed voor de podiumplaatsen. Ilona Brinkhof, Frank Maanders en Marian van Linge wisten de meeste stablefordpunten in de wacht te slepen en zo kreeg het klassement haar eerste vorm. Over de scores werd in de avond nog lang nagepraat aan de hotelbar en in de diverse restaurantjes van Alvor.

Voor de vrijdag stond, net als vorig jaar, golfbaan Vale da Pinta op het programma. De host van diverse European Senior Tour Qualifying finals was alweer aardig opgedroogd en mede doordat de zon ook flink doorkwam, kon iedereen zich gaan concentreren op een mooie score. En een heerlijke golfdag. De mooie hoogteverschillen in de baan waren een goede uitdaging en dat resulteerde in mooie scores. Paul Kern, Pieter Jansen en Joop van Lammeren vormden de top-3 in de strokeplay categorie. Peter de Grijs, Frank Maanders en Gert Elling sloegen 42, 31 en 31 punten bijeen om zo op te klimmen in het klassement.

De laatste speeldag werd een spannende. Het prachtige 27-holes golfcomplex van Onyria Palmares werd het strijdtoneel voor een mooie finale. De baanlussen Alvor en Lagos kenmerken zich door prachtige uitzichten, zwaar ondulerende fairways en bovendien bloedsnelle greens. Dat het om de finale ging werd duidelijk bij binnenkomst. Hoge en lage scores wisselden elkaar af en zo kregen we een spannende prijsuitreiking. De beste dagscores waren voor Marcus Slingenberg (72 netto) en voor Marian van Linge (36 pnt).

Op zaterdagavond was er een prize-giving diner georganiseerd. Strandpaviljoen Restinga was voor deze gelegenheid exclusief voor Golftime geopend en hier werden de dankbetuigingen uitgesproken en de winnaars geëerd.  In de strokeplay categorie ging Joop van Lammeren er met de derde plek vandoor. Willem Jaap Engbers werd knap tweede en winnaar van het Golftime Open werd Joost Slagter. Frank Maanders werd net als vorig jaar derde in de stableford categorie.  Mariet Hagedoorn legde beslag op de tweede plek en winnaar van het Golftime Open werd Peter de Grijs. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement en liet weten de derde editie al te hebben vastgelegd van 3 tot en met 6 november 2016.