Golftime Matchplay Cup 2016

Adri Hendriks
Adri Hendriks
04-02-2016

Golftime Matchplay cup 2016 Winnaars - Penina, Boavista, Palmares

Golftime Matchplay Cup 2016

De finale van de Golftime Matchplay Cup vond afgelopen weekend plaats aan de Algarve op de banen van Boavista, Penina en Palmares. Deelnemende teams zijn “Café Soestdijk” uit Groningen en het team “Oud Groningen” met ex Groningers, die inmiddels allemaal in de Randstad zijn neergestreken.

Do 28/1

De beide teams komen om 18.30 uur gezamenlijk aan op het vliegveld van Faro en na de incheck in Hotel Tivoli Lagos wordt al snel verzameld voor het welkomstdiner in het sfeervolle O’ Artista. Na de gebruikelijk speeches wordt al snel vooruitgelopen op de zes matches van de volgende dag. Uiteraard zijn de Soestdijkers tijdens het napraten in de naastgelegen pub in de meerderheid.

 

Vr 29/1

De eerste dag op Boavista begint fris met een stralend blauwe hemel en de eerste afslag om 09.20 uur met 6 singles op het programma. De deelnemers zijn positief verrast door de fantastische staat waarin de baan verkeerd en ook de greens kunnen hun goedkeuring wegdragen. Na de eerste drie holes met bebouwing zijn er verder alleen maar prachtige uitzichten. Halverwege lijkt Soestdijk op een walk-over af te stevenen. De zon staat hoog aan de hemel en de truien kunnen al snel uit. Na de laatste hole staat er een 4-2 voorsprong voor Soestdijk op het leaderboard. Nog alle mogelijkheden voor Oud Groningen om de volgende dag de wind uit een andere hoek te laten waaien. Tijdens de apres-golf in het zonnetje ruimschoots de tijd om over de gemiste putts te mijmeren. ’s Avonds wordt er gezamenlijk genoten van verse vis in Adega da Marina aan de boulevard van Lagos.

Za 30/1

Vandaag ontbijt om 07.00 uur, want de eerste starttijd op Penina is om 08.30 uur. De Soestdijkers blijken het beste in vroeg opstaan, dus zijn ook als eerste weg om nog te kunnen inslaan op de prachtige driving-range van Penina. Deze uitgestrekte parkbaan is door bijna alle grote golfers in het verleden bezocht, want Penina was jarenlang host voor de Portugese Open ( winnaars Paul Broadhurst 2006 en Miguel Angel Jiménez 2004). Deze dag staan er 3 team-matches op het programma waarbij “best ball, worst ball” wordt gespeeld. Het is weer is prachtig en de temperatuur loopt op tot tegen de 20 graden. Bij de gezamenlijke borrel blijkt Oud Groningen ondanks de birdies van Jan Willem revanche te hebben genomen en heeft alle matches in z’n voordeel beslist. Na twee dagen gaan zij aan de leiding met 5-4. Uitgebreide evaluatie van de wedstrijddag tijdens de lunch op het strand van Meia Praia bij “Gaivota Branca”.  Uitzicht op de Golf van Lagos.

Zo 31/1

De grote finale-dag op Onyria Palmares. Niet voor niets vindt hier de finale plaats, want deze baan is werkelijk de parel van de West Algarve. Op bijna alle holes kijk je hier uit over de Golf van Lagos. Het is de warmste dag van het tournooi, want de wind is gaan liggen. De captains van beide teams spelen in de eerste flight en geven het goede voorbeeld door van de zenuwen de fairway te missen. In flight I en II wordt door beide partijen één match gewonnen. Iedereen wacht tot de deelnemers van flight III het terras op komen. Café Soestdijk wint de laatste twee matches is daarmee de eerste winnaar van de Golftime Matchplay Cup. Iedereen is het er over eens dat de greens er fabelachtig bij lagen, maar toch soms een maatje te ingewikkeld waren ( Augusta-achtige moeilijkheidsgraad). Na weer een heerlijke lunch in “Gaivota Branca”  kiezen we gezamenlijk om 19.40 uur het luchtruim voor de terugreis naar Amsterdam. Het was een fantastische 1e versie van de Golftime Matchplay Cup.

/