Golfen in het gezellige, groene Noord-Brabant

Geen auteur gevonden
19-06-2022

Noord-Brabant staat bekend om grote stedelijke gebieden zoals Breda, Den Bosch en Eindhoven, tegenover het vele groen verdeeld over De Biesbosch, De Oisterwijkse bossen en vennen, De Loonse en Drunense Duinen, De Kampina en meer. Door de vele gebieden die nog niet bebouwd zijn, is er ook genoeg plek voor prachtige golfbanen. Hier kunt u tussen de natuur en met heerlijke rust en stilte genieten van een ronde golf. Met de typische Brabantse gezelligheid hierbij maakt Noord-Brabant een uitstekende bestemming voor een golfreis binnen Nederland. In deze blog kunt u lezen over mooie golfbanen in Noord-Brabant die wij in ons assortiment hebben.

Golfbaan de Swinkelsche

Swinkelsche golfbaan

Golfbaan de Swinkelsche ligt 28 kilometer van Eindhoven vandaan en beschikt over een 18 holes baan en een 9 holes par-3 baan. De baan is omringd door bossen, waterpartijen en heide. De holes zijn op verschillende manieren te spelen waardoor zowel beginnende (minstens handicap 54) als ervaren golfers zichzelf kunnen uitdagen. Goed om te weten: er worden geen andere golfers aan uw gereserveerde flight toegevoegd (behalve in overleg) wanneer u met minstens één golfpartner de flight vult.

De golfbaan beschikt daarnaast over goede oefenfaciliteiten. U kunt onbeperkt gebruik maken van de driving range die beschikt over 19 overdekte afslagplaatsen. In de winter wordt het verlicht en er zijn vier oefengreens waar het putten geoefend kan worden op grote of korte afstanden. Oefenen met het slaan vanuit een bunker is ook mogelijk.

De golfbaan kan goed gecombineerd worden met een verblijf bij Hotel Nobis Asten of Hotel West Ende Helmond. Bekijk ook eens deze video voor een impressie van de baan.
Tijdens een verblijf bij Hotel West Ende Helmond kunt u ook spelen op de Golfbaan Het Woold. Deze lange baan in een bosomgeving met heide is een uitdaging door de waterhindernissen en de beekdal holes.

Golfclub Landgoed Bergvliet

Bergvliet golfbaan

Op Landgoed Bergvliet bevinden zich de 18-holes baan en de villa’s die zeer geschikt zijn voor een groep, de villa’s zijn namelijk geschikt voor 4, 8 of 12 personen. De golfbaan ligt op zandgrond waardoor ook deze baan het hele jaar door gespeeld kan worden. De natuurlijk glooiende baan met verschillende waterpartijen en de bosrand eromheen bestaat uit twee lussen van 9 holes. Verder kunt u oefenen op de driving range en in het paviljoen een uitgebreide lunch of diner nuttigen.

Niet alleen bij de Landgoed Bergvliet Villa's kan deze baan geboekt worden, ook kunt u bij een verblijf in Hotel de Korenbeurs kiezen voor deze baan, ideaal als u met zijn tweeën op reis bent.

Golfclub De Gulbergen

Gulbergen golfbaan

Deze volgende golfbaan is prachtig gelegen in de heuvels van Brabant, waarbij u uitzicht heeft op de omgeving. Uiteraard beschikt de baan over vele hoogteverschillen. Dit merkt u vooral bij de eerste negen holes, hierna volgen 9 vlakkere holes waar verschillende waterhindernissen het spel uitdagend maken. Hotel West Ende Helmond of Hotel Nobis Asten zijn goed te combineren met deze baan.

Oosterhoutse golfclub

Oosterhoutse golfbaan

Net als de Golfbaan de Swinkelsche beschikt de Oosterhoutse Golfclub over 18 holes en een 9 holes par-3 baan. De par-3 baan behoort tot één van de beste in Nederland volgens leadingcourses.com.

De 18-holes baan heeft zandgrond waardoor er vrijwel altijd op de baan gespeeld kan worden en sinds 2017 zijn er vier nieuwe holes toegevoegd. De afwisselende holes bezorgen u technische uitdagingen tijdens het spelen. Bovendien kent de club de eigen baan door en hebben ze tips van een pro voor u hoe elke hole gespeeld kan worden. De baan is goed te combineren met een shortbreak naar Hotel de Korenbeurs of de Landgoed Bergvliet villa's.

Golfpark De Turfvaert

Turfvaert golfbaan

Golfpark De Turfvaert is een Linkscourse en is gelegen op het gelijknamige landgoed, 13 kilometer van Breda verwijdert. De rust en de natuur komt hier prachtig terug doordat de baan zo natuurlijk en strategisch mogelijk ontworpen is, met ruwe bunkers, snelle greens en door de afwisseling erg uitdagend. De baan kan geboekt worden bij een verblijf in Hotel De Korenbeurs.

Golfpark de Loonsche Duynen

Loonsche Duynen golfbaan

Deze golfbaan met 18 holes heeft kenmerken van zowel een park- als een bosbaan. Het is gelegen in de omgeving van de Loonsche en Drunense duinen, een natuurgebied waar u voor of na de golfronde heerlijk kunt wandelen. De baan zelf beschikt over hoogteverschillen en verschillende waterhindernissen. Door de ligging kan het er heerlijk rustig zijn en na het golfen kunt u terecht bij de brasserie voor een kopje koffie. Vanaf het terras heeft u mooi uitzicht op hole 18. Golfpark de Loonsche Duynen kan geboekt worden bij een verblijf bij Hotel De Korenbeurs.

Helmondse Golfclub Overbrug

Helmondse golfbaan

In tegenstelling tot de vorige golfbanen, ligt de Helmondse Golfclub Overbrug wel aan de rand van een stad. Toch blijft de natuurlijke omgeving behouden omdat er ook een natuurgebied aan grenst. De baan beschikt over 9 holes en heeft smalle fairways, grote bunkers en verschillende waterpartijen. U kunt de slagen oefenen op de driving range met 10 afslagplaatsen, waarvan de helft overdekt is. Ook kunt u het putten oefenen. Naast Hotel West Ende Helmond kan de baan ook geboekt worden bij een verblijf in het Hotel Nobis Asten.

Heeft u inmiddels zin gekregen om de golfbanen in Noord-Brabant te bezoeken voor uw volgende golfreis? Kijk dan ook op onze website voor de verschillende accommodaties in het gezellige Noord-Brabant.