Golf Château de la Tournette – L’Américain Course

Geen auteur gevonden
02-07-2020

Zo’n 30km onder Brussel ligt het prachtige Golf Château de la Tournette, één van de mooiste golfbanen van België. Op Leadingcourses.com staat deze baan op de tweede plek met een 8,4. Golf Château de la Tournette beschikt over twee 18 holes golfbanen en een 9 holes par 3 baan. De golfbanen en het prachtige clubhuis - daarover later meer - liggen op zo’n 165 ha, een prachtig landschap. Genoeg reden voor een bezoek.

golf-chateau-la tournette-golfbaan-belgie-brussel-clubhuis

Golf Château de la Tournette heeft hèt

Bij aankomst is direct duidelijk dat het een heerlijke dag gaat worden. De zon breekt langzaam door en vanaf de parkeerplaats lopen wij door de kasteeltuin richting het prachtige statige clubhuis. Een indrukwekkende entree. Het jachtslot, daterend uit de 16e eeuw, wordt sinds 1994 gebruikt als clubhuis. De charme is absoluut bewaard gebleven en van het terras tot aan de kleedkamer straalt klasse uit. Vlakbij het clubhuis liggen de proshop, putting green en afslagplekken voor beide 18 holes banen. Tijdens ons bezoek staat het spelen van L’Américain Course op het programma. Eerst nog even inslaan.

golf-chateau-la tournette-golfbaan-belgie-brussel-clubhuis

Een echte kuitenbijter

Dat het geen vlakke baan is, wordt direct duidelijk als je richting de lager gelegen driving range loopt. Je moet een aantal trappen af om bij de afslagmatten te komen. Je kunt met de trolley naar beneden of je neemt wat clubs mee puur voor het inslaan. Sommige golfers zullen dit onhandig vinden, maar het heeft z'n charme. Na een paar ballen zijn we klaar om te gaan en maken we de klim richting de eerste tee.

Hole 1 is een par 4 van 366m (vanaf geel) met een dogleg en flink wat hoogteverschil. De hoger gelegen teebox geeft een prachtig uitzicht over de hole en het terrein. Na hole 1 steek je een weg over en kom je in schitterend landschap terecht waarin je nauwelijks andere golfers ziet of hoort. De 7 holes die hier liggen zijn om van te smullen. Qua design, onderhoud en uitzichten. Hole 9 ligt aan de andere kant van de weg en gaat (uiteraard) richting het clubhuis.

la tournette-golfbaan-belgie-brussel-american hole 1

Eindig in stijl

De tweede negen starten met drie holes die iets meer recht toe recht aan zijn. Uiteraard zijn dit nog steeds holes van bovengemiddelde kwaliteit, maar minder mooi dan de vorige holes. Vanaf hole 13 stijgt het niveau weer en de slotholes zijn van ongekend hoog niveau. De ronde eindigt met een par 5 die zeker kansen biedt om de ronde met een goed gevoel af te sluiten. Met een lengte van 399 meter vanaf geel is de hoger gelegen green met twee goede slagen zeker te halen.

Na de ronde kun je op het terras nagenieten van de baan (met een heerlijk Belgisch biertje of Frans wijntje), dat uitzicht biedt op de green van 18 en de tee van hole 15. Ook het eten is erg goed! Al met al was het een heerlijke golfdag en raden wij deze baan absoluut aan. Het spelen van deze baan is perfect te combineren met een verblijf in het kleinschalige Hotel Golf de Pierpont of het moderne Hotel Martin’s Red.

golf-chateau-la tournette-golfbaan-belgie-brussel-green-hole-18-clubhuis