Goede golfvoornemens 2022

Geen auteur gevonden
31-12-2021

Elk jaar rond de jaarwisseling komen weer de goede voornemens langs. Gezonder eten, meer bewegen, minder bankhangen of een verre reis maken. Het is altijd moeilijk om deze voornemens vol te houden, maar het loont wel! Ook voor het golfen is het goed om voornemens te hebben om de bal nog sneller in de hole te krijgen. Wij hebben alvast onze eigen voornemens opgesteld. Wat zijn uw voornemens voor 2022?

 

1. Vaker spelen

Golfen is veel meer dan een sport. Het houdt ons in beweging waardoor we gezond blijven en het brengt vrienden bij elkaar. Door Corona en alle hectiek werd het spelen vaak uitgesteld en kwam er niet van. Daarom is onze eerste en belangrijkste voornemen om meer te gaan spelen in 2022. Gelukkig is het een sport die in de buitenlucht gespeeld kan worden en kan er zo nodig afstand worden gehouden dus geen excuses meer! En na die 18-holes hebben we met zijn allen wel een biertje verdiend toch?

2. Vaker oefenen

Golfen verleren we niet zomaar, maar het wordt ook niet beter door op de bank televisie te kijken. Ons tweede voornemen is dan ook om vaker te oefenen. We gaan meer naar de driving range en nemen daarbij ook een maatje mee. Zo kunnen we mooi van elkaar leren! Het is ook slim om af en toe op verschillende banen te spelen zodat we flexibel worden en zo op verschillende omstandigheden zijn voorbereid. Ook is het een goed idee om het korte spel te oefenen. Vele golfers focussen zich op de lange afstand tijdens het oefenen en laten het putten en chippen voor wat het is. Dat is zonde, want het swingen zou net zo veel slagen moeten kosten als het putten. Oefent u ook stiekem vooral het swingen, dan is dit voornemen ook zeker eentje voor u.

3. Les nemen

Veel kan geleerd worden door te oefenen en af te kijken bij anderen. Toch zijn lessen een goede aanvulling. Daarom gaan we in 2022 minstens 1 keer per maand les nemen. Als aanvulling op het oefenen gaan we in 2022 minstens 1 keer per maand les nemen. Die slag kan altijd beter en een golfprofessional kan u precies vertellen wat u kan doen om een lagere handicap te krijgen. Om het nog interessanter te maken, kunt u ook lessen in Portugal nemen, heerlijk in de zon! Via onderstaande link kunt u meer informatie en de opties hiervoor vinden:
/speciale-golfreizen/golfclinics/

4. Eagle maken

Nu we onze verschillende slagen hebben geoefend en verbeterd, wordt het tijd om dit op de proef te stellen door een eagle (proberen te) maken. Dit vierde voornemen is voor sommigen misschien een goed voornemen voor 2023, maar oefening baart kunst! Bovendien werkt het goed om een doel te hebben, dit geldt voor werk maar ook voor het golfen. Zonder doel is er nergens om naar toe te werken en zal uw vaardigheid altijd op een bepaald niveau blijven hangen. Dus houdt vol! En wanneer u dan een Eagle maakt, mag u er best over opscheppen 😉.

5. Golfreis maken

Heeft u veel gespeeld, geoefend, lessen genomen en is het zelfs gelukt om een Eagle te maken? Dan wordt het tijd voor een schouderklopje en kunt u uw talent delen met anderen en even gaan ontspannen. De beste manier dat u dit kunt doen is een golfreis maken! U kunt het hierbij zo gek maken als u wilt. Ga met vrienden naar Turkije of neem uw partner mee op een romantisch uitje naar Kasteel Erenstein in Limburg.
Weet u nog niet precies wat u wilt? Vraag naar de mogelijkheden door een wensenformulier in te vullen onderaan de pagina of bel ons via 033 462 72 00.