De mooiste golfbanen van Frankrijk

Geen auteur gevonden
03-04-2022

De mooiste golfbanen van Frankrijk zijn er heel wat en bij ons kunt u kiezen uit 48 banen in verschillende regio's, waarbij elke regio en elke golfbaan weer een heel ander avontuur is. Zo kunt u dichtbij huis gaan voor Kempferhof Golf in de Elzas of meer zon op zoeken in Zuid Frankrijk bij Saint Endréol GC. In een eerdere blog hebben we het al gehad over de mooiste golfbanen in Europa, maar aangezien er ook zoveel mooie golfbanen zijn in Frankrijk, hebben we hieronder een paar noemenswaardige golfbanen geselecteerd die zeker de moeite waard zijn. Besluit u één of meer van de golfbanen bij ons te boeken, laat dan vooral weten hoe u het gehad heeft!

Golf Omaha Beach, Normandië (beoordeeld met een 8)

De golfbanen van Hotel Mercure Omaha Beach zijn beoordeeld met ‘slechts’ een 8 maar toch verdient het zeker een plekje in deze lijst! De Omaha Beach Golf Club bestaat uit 36 holes, waarvan een 18-holes baan aan de zee en een 18-holes baan verder landinwaarts. De baan ‘La Mer’ is prachtig gelegen met uitzicht op de stranden waar met D-day is gevochten. De holes zijn dan ook vernoemd naar verschillende generaals die hier in die tijd gevochten hebben en de baan bestaat uit wijde fairways.
De tweede 18-holes baan heet Le Manoir en ligt zoals gezegd in een hele andere omgeving met veel natuur die typisch is voor deze regio. Deze baan bestaan uit veel bunkers en meer waterpartijen dan de baan aan zee.

Saint Endréol GC, Zuid-Frankrijk (beoordeeld met een 8,3)

Deze tweede golfbaan is gelegen in Zuid-Frankrijk en beoordeeld met een 8,3. Dit is een baan met verschillende doglegs, Provençaals clubhuis en mooi uitzicht tijdens het golfen. Bovendien kunt u verblijven bij het gelijknamige Saint Endréol Golf & Spa Resort in een hotelkamer of kies voor meer ruimte bij de villa’s van Saint Endréol. Het resort beschikt over een spa waar u na het golfen heerlijk kan ontspannen. Daarnaast is deze locatie ook ideaal aangezien u in ruim een halfuur bij de kust bent en voor een dagje uit bent u in ruim een uur in het centrum van Nice.

GC Barbaroux, Zuid-Frankrijk (beoordeeld met een 8,4)

Een uur van Saint Endréol GC ligt de baan GC Barbaroux. Deze baan heeft een moderne Amerikaanse architectuur en de green is 69 meter lang. Ook is de baan omringd door onder andere pijnbomen en kleurrijke lavendel wat een ontspannen gevoel geeft, samen met de stilte in deze mooie omgeving. Verder zijn er verschillende meren op de baan te vinden, waardoor u bij één hole 3 waterpartijen moet ontwijken. Bovendien ligt de golfbaan direct aan de gelijknamige Hotel Mercure Barbaroux Golf & Spa.

Kempferhof Golf, Elzas (beoordeeld met een 8,6)

Ondanks deze Duits-klinkende naam, ligt deze golfbaan toch echt in Frankrijk in de regio Elzas, waar Duitse namen vaker voorkomen. Zo kunt u de Rijn volgen om in minder dan 30 autominuten in Strasbourg aan te komen. De vlakke baan is ontworpen door een Amerikaanse architect en beschikt over 13 waterpartijen, een aantal smalle fairways en is de baan omgeven door eiken, beuken en populieren.
Het golfen kunt u combineren met een verblijf bij A La Cour d'Alsace. Hierbij verblijft u in een voormalig herenhuis waar u heerlijk tot rust kan komen. Ons advies is om voor halfpension te gaan, omdat de 2 restaurants heerlijke gerechten serveren gemaakt met biologische producten.