De mooiste golfbanen in Europa

Geen auteur gevonden
20-02-2022

Voor u hebben we een lijstje samengesteld van de mooiste golfbanen in Europa. Deze banen zijn van topkwaliteit en verdienen zeker een plekje op uw bucketlist!

PGA Golf de Catalunya – Stadium Course

PGA-Catalunya Stadium Golf

Deze professionele baan met mooie lay-out in Spanje is op vele vlakken een aanrader. Zo bestaat de baan al 23 jaar en is in die tijd vaak voorgekomen in de top 10 beste golfbanen in Europa. Ook worden er regelmatig PGA-toernooien gespeeld. Wanneer u bij de club arriveert, zult u het moderne clubhuis zien en kunt u goede service verwachten. De baan is goed verzorgd en er zit diversiteit in de holes waardoor de baan erg uitdagend is. Wanneer u echt een totaal andere baan wilt spelen dan in Nederland, moet u hier zijn. Er zijn namelijk veel hoogteverschillen wat zorgt voor een leuke extra uitdaging. Het is aangeraden om een buggy te reserveren om de afstanden van hole naar hole wat te vergemakkelijken, zeker wanneer u besluit in de middag ook nog de Tour course te spelen. Kortom, deze fraaie baan in de Costa Brava is zeker aan te raden.

West Cliffs

West cliffs Golf Portugal

De tweede golfbaan ligt in het zonnige Portugal sinds 2017 en staat bekend om zijn topconditie en natuurlijke hindernissen. Velen golfers die hier spelen zijn vooral onder de indruk hoe goed de baan onderhouden wordt. Bovendien zijn de greens omgeven door natuurlijke hindernissen zoals struiken. Hierdoor is de baan erg uitdagend. Daarnaast is het uitzicht op zee ook prachtig. Vanaf meerdere holes kunt u hiervan genieten. Bij hole 10 slaat u namelijk richting de zee en bij hole 11 kunt u dan genieten van het uitzicht. Verder is er bij hole 15 de grootste kans dat het lukt om een eagle te slaan. Kortom, golfers kunnen heerlijk in het zonnetje van het uitzicht genieten tijdens het golfen op deze baan.

Gleneagles

Queens Golf Schotland Hole 17

PGA-Catalunya Stadium GolfDe Queen (bovenste foto) en King (onderste foto) banen van Gleneagles liggen in het binnenland van Schotland in een prachtige omgeving. De banen zijn namelijk omringd door een adembenemend heuvelachtig landschap in een heidegebied dat rust en kalmte uitstraalt.

Aangezien elke hole aanzienlijk verschilt van de vorige, moet er tactisch gespeeld worden. Elke hole van de Kings Course heeft dan ook een originele specifieke naam: Wee Bogle, Whaup’s Nest, Howe o-Hope en zo verder. De ontwerper James Braid heeft duidelijk een goed doordacht meesterwerk van een baan ontworpen. De authentieke banen zijn door hun decor en het feit dat ze al meer dan 100 jaar bestaan, banen om nooit te vergeten!

Thracian Cliffs

Thracian Cliffs Golf Bulgarije

Thracian Cliffs is een prachtige baan in Bulgarije gelegen aan het gelijknamige resort en die het zeker verdient om op uw bucketlist te staan! De baan ligt namelijk echt op het randje van de kliffen waardoor het spelen op de baan echt een kick kan geven. Ook is het zeker een aanrader om een aantal foto’s te schieten van het uitzicht om aan het thuisfront te kunnen laten zien (en ze jaloers te maken 😉). Probeer daarnaast ook echt goede slagen te maken, ondanks de afleiding tijdens de eerste 9 holes die op de kliffen liggen. De baan is namelijk erg uitdagend. Ook buiten het golfen is er veel te doen in de buurt, zoals witte stranden bezoeken of één van de 6 restaurants op het resort bezoeken. Thracian Cliffs is dus zeker (meerdere) bezoeken waard met zijn prachtige uitzicht op de kliffen!