De Masters 2022

Geen auteur gevonden
05-04-2022

De Masters, The Masters Tournament of The US Masters. Hoe u het ook noemt, het eerste grote toernooi van 2022 speelt zich komend weekend af in de Verenigde Staten. Lees in deze blog de feiten en weetjes over het toernooi en de grootste kanshebbers.

Het toernooi

Datum: Donderdag 7 april tot en met zondag 10 april
Waar: Augusta National Golf Club in Augusta, Georgia Verenigde Staten
Het toernooi wordt standaard bij dezelfde club gehouden in Amerika, de club waar vroeger alleen mannen welkom waren en de vrouwelijke leden nog steeds op één hand te tellen zijn. De winnaar van het toernooi krijgt een ‘Green jacket’ als trofee mee die hij met trots zal dragen. Zelf kunt u het toernooi onder andere via Ziggo Sport volgen.

Het toernooi wordt met 90 deelnemers gespeeld en de eerste winnaar in 1934 was Horton Smith. Hideki Matsuyama won het toernooi in 2021, 9 jaar nadat zijn carrière begon als professioneel golfer. Hij werd terecht de held van zijn land, hij is immers de eerste Japanner die een major won en de eerste golfer van Aziatische afkomst die dit toernooi won.

Uiteraard moet Jack Nicklaus hierbij ook genoemd worden, die 6 keer de green jacket verdiende en Tiger Woods, die als jongste winnaar eindigde in 1997 toen hij 21 jaar oud was. Woods doet ook dit jaar weer mee maar zal mogelijk niet in topconditie zijn door zijn langdurige blessure die hij meer dan een jaar geleden kreeg door een heftig auto-ongeluk. Ook Phil Mickelson zal niet spelen dit jaar.

Kanshebbers van 2022

De meningen wie gaat winnen liggen ver uit één, maar de volgende golfers maken zeker een kans op die titel en de Green Jacket.

Jordan Spieth won de Masters in 2015 en eindigde daarna meerdere keren in de top 3. Hij verdiende aan zijn 8 deelnames meer dan 5 miljoen dollar. Hij is afgelopen jaar een stuk slechter gaan spelen maar hoopt dit te kunnen herstellen op aanstaande toernooi.

Scottie Scheffler is met een opmars bezig, met als laatste zijn overwinning op het WGC Match Play Championship. Hij wordt gerankt als dé beste golfer deze maand en hoort zeker bij één van de favorieten.

De Australiër Cameron Smith stond in 3 van zijn 4 laatste deelnames aan de Masters in de top 10, waarbij hij in 2020 tweede werd. Hij heeft dit jaar al The Players gewonnen en alleen Tiger Woods won ooit The Players en de Masters in hetzelfde jaar. Toch hebben velen hoop gevestigd in deze Australiër.

Jon Rahm is een speciaal geval, in de positieve zin. Hij staat in de top 5 van beste golfers in de wereld en kreeg vorig jaar vlak voor de Masters zijn eerste kind. Een ander opvallend feit over hem is dat zijn backswing korter is dan de meeste golfers. Hij werd geboren met zijn rechtervoet 90 graden gedraaid. Hierdoor heeft hij als kind een hele tijd zijn voet in het gips gehad om dit recht te trekken. Hierdoor heeft hij minder evenwicht en moet hij hier rekening mee houden. Dit houdt hem echter niet tegen om steeds beter te gaan spelen, waardoor hij zeker een kans maakt.

Er zijn natuurlijk nog meer namen die langskomen als favoriet. De Afrikaanse Louis Oosthuizen, Justin Rose, Xander Schauffele, Rory McIlroy, te veel om allemaal op te noemen. We zien uit naar een spannend toernooi waar maar weer zal blijken wie nu de echte winnaar is!