Citytrip naar Sevilla met golf

Geen auteur gevonden
27-03-2022

Sevilla, de ideale stad voor een citytrip. Hier is zoveel te beleven voor iedereen! Het barst namelijk van de monumenten, mode en heerlijk eten. Bovendien kunt u net buiten de stad op verschillende golfbanen heerlijk ontspannen golfen. De belangrijkste bezienswaardigheden en tips hebben we voor u op een rijtje gezet.

Weer in Sevilla

Sevilla ligt meer dan 2.000 kilometer van Utrecht verwijderd, in het zuiden van Spanje. Het is daar dus bijna gegarandeerd warmer dan in Nederland. In juli en augustus kan het zelfs 37 graden worden. Voor een citytrip met veel uitjes zijn de maanden november tot en met april met hun zachte temperatuur de beste periodes om te gaan. Wanneer u liever een combinatie van zonvakantie en citytrip wilt combineren, kunt u in mei of oktober gaan. Het is dan ongeveer 27 graden.

Arabische stijl en de Alcázar

Als u er dan eenmaal bent, is er gigantisch veel te doen en te zien. De straalt een duidelijk vrolijke Arabische stijl uit. De bewoners van Sevilla doen alles op hun gemak, maar feesten kunnen ze ook heel goed! Ga hierin mee, feest en geniet!

De Arabische stijl van versieren en bouwen komt extra sterk tot zijn recht bij Alcázar Real de Sevilla, oftewel het Koninklijk Paleis van Sevilla. Het is Europa’s oudste koninklijk paleis wat ook nog gebruikt wordt door de koninklijke familie. Bovendien staat het sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst. Het paleis komt in verschillende films voor en ook een deel van Game of Thrones is er opgenomen.

Ook de tuinen van het paleis kunt u bezoeken. De tuinen bedekken 60.000 m2 aan grond en is door de jaren steeds een beetje aangepast, waardoor er vele verschillende stijlen door elkaar te vinden zijn zoals renaissance en modernisme. Ook is er de film Lawrence of Arabia opgenomen die 7 Oscars heeft gewonnen. De tuin staat vol met 170 verschillende planten en bomen en meerdere fonteinen. U kunt er ook voor kiezen om u rond te lieden door een gids. Koop wel uw ticket online, met of zonder gids, dan hoeft u niet ellenlang in de rij te staan. Dit geldt overigens voor elk uitje in een grote stad zoals deze. Daarnaast zijn er geselecteerde dagen en tijden wanneer u gratis naar binnen kan. Voor meer informatie, klik hier.

Uitjes

Er is nog veel meer te beleven in deze beroemde stad, te veel om allemaal op te noemen. Zo kunt u de Kathedraal van Sevilla bezoeken. Deze kathedraal behoort tot de top 3 van grootste kerkgebouwen in Europa. Ook dit gebouw staat op de Werelderfgoedlijst. Er zitten vele raamschilderingen in en 2 grote orgels. Deze verschillende monumenten zijn allemaal te vinden in de wijk Santa Cruz, waar u de vrolijke Spaanse sfeer kunt proeven. Hier vindt u overal vrolijke kleurtjes, kleine straatjes en verschillende restaurants en pleinen.

Vervoer

U kunt de stad op verschillende manieren ontdekken. Wandelend kunt u alles op uw gemak bekijken en op gehuurde fietsen kunt u lange afstanden afleggen en wat afkoelen. Een speciale vorm van transport is met paard en wagen! U vindt er verschillende verspreid over de stad.

Verblijf en golf

Hotel Inglaterra Sevilla

In het hart van Sevilla ligt Hotel Inglaterra Sevilla. Dit is een hotel met uitzicht over de stad vanuit het dakterras en met 5 golfclubs in de buurt, waaronder Real Club Sevilla. Deze baan is al meerdere keren de host van de PGA Tour en de European Tour geweest. Ook Real Club Pineda de Sevilla ligt in de buurt, die door de waterhindernissen een echte uitdaging vormt. Een citytrip naar Sevilla met golf raden wij zeker aan!