City en Golf Brussel

Geen auteur gevonden
29-05-2022

Brussel is zeker duizend jaar oud en ligt centraal in België. Het is de hoofdstad van het land waar de eigen regering en het Europees Parlement gevestigd is. In deze tweetalige stad, waar Nederlands sprekende Belgen tegenover de Franse de minderheid vormen, is heel veel te doen: bezoeken van historische gebouwen en musea, shoppen, lokale lekkernijen proeven, golfen en meer. Ideaal voor een combinatie van City & Golf.

Klimaat

Onze buren hebben net als wij te maken met een gematigd zeeklimaat. Vanaf mei kan de zon volop schijnen en valt de minste regen. De zomermaanden juli en augustus zijn de warmste van het jaar. Voor een citytrip is Brussel het hele jaar door geschikt.

Architectuur

In Brussel zijn er veel historische maar ook moderne gebouwen en kunstwerken om te bekijken. Zo is België een monarchie, wat te zien is aan het indrukwekkende Koninklijk Paleis in Brussel waar de koning werkt. Dit paleis is prachtig van buiten en in de zomer kan het ook van binnen bekeken worden, in delen van juli en augustus.

Een voorbeeld van een modern kunstwerk is het Atomium. Het staat in het Heizelpark en bestaat uit stalen bollen van wel 18 meter. De bollen kunnen bezocht worden en stellen een ijzerkristal voor.

Terwijl u door de lange straten van Brussel loopt, zult u merken dat Brussel een multiculturele stad is. Bovendien komt u mogelijk ook de kleine wijken van Brussel tegen, waar u de authentieke cultuur kunt ervaren en even vergeet dat u in zo’n grote wereldstad bent.

Shoppen

Brussel wordt door verschillenden gezien als een shopwalhalla, waar veel (chique) winkelstraten te vinden zijn. U kunt bijvoorbeeld door de Louizalaan (of Avenue Louise) lopen, waar onder andere warenhuizen en designer stores gevestigd zijn. Het is de perfecte plek om de nieuwste mode te vinden. Andere straten in een noordelijker deel van Brussel, met kleine winkeltjes en gezellige cafés, zijn de Antoine Dansaerstraat, de Nieuwstraat en de Beenhouwerstraat. Hier kunt u ook leuke souvenirs halen voor uzelf en de thuisblijvers. Kortom, genoeg kansen om met een extra koffer terug te reizen naar Nederland.

Musea

Naast winkelstraten is Brussel ook rijk aan musea. Er is het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, behorend tot één van de belangrijkste Afrika musea van de wereld. Verder staan er verspreid over de stad verschillende gebouwen ontworpen door architect Victor Horta, die ook zijn eigen museum heeft: Horta Museum. Een laatste noemenswaardig museum is Het Broodhuis (Maison du Roi) op de Grote Markt. Hier kunt u alles leren over de geschiedenis van Brussel.

Bezienswaardigheden & lokale lekkernijen

In Brussel kan veel ondernomen worden, er is voor ieder wat wils. De meest bekende: Manneken Pis in het centrum van Brussel. Wist u dat dit beeldje een kopie is van het origineel? Nadat het in het verleden steeds gestolen werd, is er besloten een kopie neer te zetten en het origineel tentoon te stellen in het eerder genoemde museum, Het Broodhuis. Verder heeft u prachtig uitzicht over de stad vanaf de Kunstberg.

In Brussel kunt u ook genieten van het typisch Belgische bier en de gezelligheid in één van de vele cafétjes, zoals het Delirium Café en Café Brasserie A La Mort Subite . Heerlijke Belgische chocolade in de vorm van bijvoorbeeld bonbons en praliné is ook in vele winkeltjes te vinden. Tips waar u overheerlijke wafels kunt halen, vindt u hier.

Verblijven en golfen

 

Voor een golfvakantie kunt u bij verschillende hotels terecht, o.a. Hotel Martin’s Waterloo en Hotel Martin's Chateau du Lac, die buiten de drukte van de stad liggen. Met 14 (!) golfbanen in de buurt is het de ideale locatie voor een golfvakantie gecombineerd met een citytrip. Voor meer accommodatie mogelijkheden, klik hier.

Tips

  • Sommige bezienswaardigheden liggen wat verder van het centrum van Brussel dus is het slim om gebruik te maken van het openbaar vervoer, een dagticket kost richting de €8,-. Daarnaast staan er overal verspreid door de stad fietsen en steppen die gehuurd kunnen worden via een app.
  • Veel winkels zijn op zondag gesloten en er zijn maar een beperkt aantal koopzondagen in een jaar, houd hier rekening mee.
  • Op verschillende plekken in de stad zijn iconische stripfiguren op gebouwen te vinden dus loop ook een keertje een kleinere straat in.