Águilas: cultuur, golf & strand

Geen auteur gevonden
29-11-2021

Águilas is het hele jaar een heerlijke bestemming voor een golfvakantie. Het is gelegen in het meest zuidelijke puntje van de Costa Cálida. Een heerlijk klimaat voor een golfvakantie! Deze voormalige Romeinse vissershaven is onderdeel van de regio Murcia en ligt vlakbij de grens met de provincie Almería. Het is een gezellige badplaats die ook bij de lokale bevolking uit het achterland populair is.

Rijke geschiedenis

Voor de kust ligt het eiland Isla del Fraile. Hier is de Romeinse geschiedenis nog duidelijk zichtbaar. Ook bouwwerken van latere perioden zijn nog altijd te bewonderen. Fort San Juan de las Águilas bijvoorbeeld, dat diende als verdediging van de stad. Dit fort werd in 1579 op een hoge rots tussen het Poniente en Levante strand gebouwd. Ook de spoorweglijn en pier van El Hornillo uit de mijnwerkerstijd, zijn voorbeelden van de rijke geschiedenis. In het centrum staat nog altijd een oude locomotief.

Hele jaar door leven in de brouwerij

In Águilas is het hele jaar genoeg te zien en beleven. Plaza de España bijvoorbeeld, een mooi en sfeervol plein met bar, grote terrassen en enorme bomen. Vanaf hier kunt u ook met de bus naar het fort dat een indrukwekkend uitzicht biedt. Aldaar kunt u heerlijk eten (ook met dat prachtige uitzicht) bij Restaurant Zoco del Mar. Hier geniet u van de Spaanse keuken in optima forma. Gaat u in februari op vakantie naar Águilas? Sla dan zeker niet het carnaval over dat erg populair is onder Spanjaarden.

Schitterende golfbanen rondom Águilas

Águilas is een uitstekende uitvalsbasis voor golfers. De dichtstbijzijnde golfbaan is Aguilón Golf en dat is ook één van de mooiste uit de regio. Het ontwerp van Aguilón golfbaan is ongelooflijk spectaculair. Dit is zeker geen doorsnee golfbaan. Het telt meer dan 100 bunkers, 6 grote meren en een aantal natuurlijke ravijnen, die u deze ervaring niet snel zullen doen vergeten. Met het Aguilon gebergte als achtergrond is dit een baan die u zeker gespeeld moet hebben.

Desert Springs Golf Club hoort ook zeker op uw wensenlijst thuis. Desert Springs is Europa's eerste woestijngolfbaan ooit in Arizona-stijl aangelegd. U waant zich hier in de VS en de baan voldoet ook aan alle eisen van de USGA. Hier heeft u te maken met waterlopen, hardpan, gordeldieren, cactussen en natuurlijk veel woestijn! De onberispelijke fairways liggen tussen massieve rotspartijen, arroyos en droge rivieren.

Ook Lorca Golf is een erg leuke baan om te spelen op minder dan 30 minuten rijden van Águilas. Deze baan is ontworpen door Dave Thomas. Het heeft uitgestrekte, golvende greens en strategisch geplaatste bunkers die golfers van alle niveaus uitdagen.

Groepsreis naar Águilas

Binnenkort mee met de groepsreis naar Águilas? Verblijf in Hotel Puerto Juan Montiel Spa & Base Náutica met SingleGolfers.nl! Een gezellige golfvakantie tijdens oud en nieuw van 29 december 2021 tot en met 5 januari 2022. Bekijk alle informatie over deze golfreis!