Golfreis snelzoeker

De 9 beste 36+-holes golfresorts in Spanje

Boudewijn Damler Golftime Golfreizen Reisadviseur Boudewijn Damler - januari 21, 2019

Spanje is één van de populairste golfbestemmingen van Europa. Er zijn erg veel locaties in Spanje waar u terecht kunt om heerlijk te golfen, goed te eten en te ontspannen. Voor de echte fanatieke golfers is het natuurlijk ideaal als er meerdere banen aan het hotel liggen. Hieronder hebben wij de 9 beste golfresorts in Spanje op een rij gezet met minimaal 36-holes aan of vlakbij het resort.

PGA Catalunya Stadium Course Golfresort Spanje

1. PGA Catalunya: één van de favoriete Spaanse golfresorts van tourpro’s

PGA Catalunya is volgens menig golfliefhebber één van de mooiste plekken om te golfen in Spanje. Het heeft twee 18-holes banen die beide door bijna elke speler als erg goed worden ervaren. Vooral de Stadium Course wordt door veel golfers ervaren als één van de beste banen die ze ooit gespeeld hebben. Naast deze prachtige Stadium Course ligt ook nog de Tour Course. Beide banen op het golfresort zijn echte ‘championship courses’. Het feit dat de Europese Tour al meerdere keren heeft besloten de finale van haar Qualifying School hier te houden bevestigt dit alleen maar. Om het hele plaatje compleet te maken ligt Hotel Camiral direct aan deze banen. In dit hotel kunt u genieten van goed eten, uitstekende service en een heerlijke wellness.

Emporda golfresort Spanje

2. Emporda: Links- en bosbaan bij één resort

Empordà kent ook twee 18-holes championship courses. De banen op dit golfresort zijn erg verschillend. De Links course is – zoals de naam al verklapt – aangelegd als een echte linksbaan. Ook de Forest baan verklapt al in haar naam wat u van de baan kunt verwachten. De verscheidenheid aan holes maakt dit golfresort heel aantrekkelijk en typerend voor Spaanse golfresorts. In het modern ingerichte clubhuis kunt u terecht voor een lekkere lunch. Voor het diner schuift u aan in het restaurant in het hotel DoubleTree by Hilton Hotel & Spa Emporda.

La Cala Golfresort Spanje

3. La Cala: Drie prachtige 18-holes banen

La Cala Golfresort kent maar liefst 3 verschillende 18-holes golfbanen. Op dit golfresort is er dus veel mogelijkheid tot het spelen van verschillende golfbanen. Hier worden, net zoals op PGA Catalunya, belangrijke golftoernooien gehouden. Eind 2018 werd hier bijvoorbeeld de finale van de Qualifying School van de Alps Tour gehouden. Naast de drie golfbanen zit er op dit golfresort een hotel met een goed restaurant. Ook is er een zwembad met uitzicht over de golfbaan en een luxueuze spa.

Precise Resort El Rompido Spanje

4. Prachtige natuur en veel mogelijkheden: Precise Resort El Rompido

Precise Resort El Rompido is het perfecte golfresort voor de natuurliefhebber. Bij het ontwerpen van de baan is er zo veel mogelijk rekening gehouden met de omliggende natuur. Dit is goed terug te zien. Er is veel natuur rondom de banen en dit zorgt voor spectaculaire vergezichten. Op dit golfresort liggen twee 18-holes golfbanen, de North en de South Course. De North Course wordt door de meesten gezien als de betere van de twee banen. Dit betekent echter niet dat de South Course niet de moeite waard is. Er zijn ook veel mogelijkheden in dit resort. U kunt kiezen voor een hotelkamer, maar ook één van de 12 luxe suites behoort tot de mogelijkheden. Als u iets meer op uzelf wenst te zijn, is er op dit resort ook de mogelijkheid om een appartement te huren.

Spaanse golfresorts die u zeker moet ontdekken

La Manga Resort Spanje

5. La Manga is een absoluut golfparadijs. Het luxe 5-sterren hotel wordt omringd door drie 18-holes banen. Alle drie de banen zijn van topniveau, maar de West course is wat ons de betreft de meest uitdagende. Nabij het hotel zijn bovendien diverse gezellige restaurants te vinden. De spa die bij dit Spaanse golfresort hoort maakt het helemaal af.

Alcaidesa Links Golfbaan Spanje

6. Hotel Aldiana Alcaidesa ligt op een steenworp afstand van de rots van Gibraltar. De ‘witte dorpen’ van dit hotel zijn uniek en erg romantisch. Bovendien geniet u hier van een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee en loopt u zo het strand op. De banen Alcaidesa Links en Heathland zijn prachtige golfbanen met onvergetelijke uitzichten.

Melia Villataina golfbaan Spanje

7. Hotel Meliá Villaitana is opgebouwd als Mediterraans dorp met alle voorzieningen voor een heerlijke vakantie. Aan het dorp liggen twee 18-holes banen, die zeer uitdagend zijn. De ligging is ook erg mooi met uitzicht over het meer Gran Bahía.

Guadalmina Golfhotel Spanje

8. Guadalmina Spa & Golf Resort is een pareltje aan de Costa del Sol. Dit golfresort ligt aan twee prachtige 18-holes banen, aan het strand en vlakbij de gezellige plaatsen Marbella en Puerto Banús.

Sheraton Arabella Golfhotel Spanje

9. Sheraton Arabella Golfhotel is het exclusiefste hotel van Mallorca. Rond dit prachtige hotel liggen 3(!) 18-holes banen. 

Hierboven zijn de Spaanse golfresorts genoemd met minimaal 36 holes, die volgens ons tot de top behoren. Spanje kent echter nog veel meer golfresorts, deze kunt u vinden door hier te klikken. Wij hopen u hiermee op weg te hebben geholpen bij het vinden van een mooie golfreis. Natuurlijk helpen wij u ook graag persoonlijk bij het vinden van uw ideale golfvakantie. 

Golfvakantie Tips

Tags:

Het laatste nieuws
Jeroen Schouten Golftime

Golflegende Ben Hogan

augustus 16, 2019 - Jeroen Schouten - Golflegendes

Jeroen Schouten Golftime

Golf statistieken

augustus 6, 2019 - Jeroen Schouten - Golftips Topgolf

Golflegende Sir Nick Faldo

juli 26, 2019 - Joep Slagt - Golflegendes

British Open 2019

juli 17, 2019 - Joep Slagt - Toernooien Topgolf