Golfreis snelzoeker

Golfvakantie Spanje: 10 redenen om nu te boeken

Boudewijn Damler Golftime Golfreizen Reisadviseur Boudewijn Damler - augustus 30, 2018

Wil je op golfvakantie naar Spanje? Wij geven in willekeurige volgorde 10 redenen waarom je dat zeker moet doen.

10. Het hele jaar golfen

Vanwege de enorme omvang van het land (80% van het Iberisch schiereiland)  heeft Spanje meerdere klimaatzones. Het meest aantrekkelijk zijn de golfbanen aan de uitgestrekte Middellandse Zee kust van de Costa Brava in het noorden tot aan de Costa del Sol in het zuiden. In het algemeen is hier sprake van een mediterraan klimaat gekenmerkt door warme droge zomers en zachte winters.

9. Meer dan 397 golfclubs

Spanje is niet voor niets een populaire golfbestemming. Met meer dan 397 golfclubs is er voor ieder wat wils. Van links courses tot bosbanen en nog veel meer. Ook kun je in Spanje terecht om je GVB te halen en zijn er zeer uitdagende banen waar zelfs de pro’s worden getest. Kwalitatieve uitschieters zijn bijvoorbeeld Valderrama, Finca Cortesin en het prachtige PGA Catalunya. Kijk op Leadingcourses voor een compleet overzicht van alle golfbanen in Spanje.

8. De beste golfresorts van Europa

In Spanje vind je schitterende resorts, die zonder twijfel tot de beste van Europa behoren. Denk bijvoorbeeld aan Hotel Los Monteros Spa & Golf Resort*****, Hotel  Principe Felipe/La Manga***** en het populaire Precise Resort El Rompido*****.

7. De Spaanse keuken

De Spaanse keuken bestaat in feite uit diverse regionale keulens, zoals de Catalaanse, Galicische of Baskische, die onderling sterk verschillen. Wat alle regionale keukens bindt is het gebruik van een overvloed aan verse producten die  men in het land vindt. Spanje is na Japan de grootste consument van vis –en zeevruchten in de wereld. Zeer uitgebreid lunchen met een glaasje cava of een laat diner onder het genot van een dieprode rioja klinken uiterst aantrekkelijk en zijn dat ook!

6. Goede bereikbaarheid

De luchthavens van Barcelona, Alicante e Malaga zijn gedurende het hele jaar en vanaf de meeste luchthavens in Nederland te bereiken.

5. Het land van Seve

De bekendste Spaanse golfer blijft Severiano “Seve” Ballesteros. Tot de huidige top 30 van de wereld horen nu John Rahm, Sergio Garcia en Rafa Cabrera Bello. Dit zijn fantastische golfers, maar Seve was een klasse apart. Leuk feitje; hij boekte zijn eerste zege als professional op het hoogste niveau in Nederland tijdens het Dutch Open van 1976.

4. Golf, stad & strand

In Spanje bezoek je prachtige steden zoals Madrid en Barcelona, maar ook Málaga, Sevilla en Valencia zijn zeker de moeite waard. Je kunt (m.u.v. Madrid) golf, stad en strand perfect combineren.  

3. Geschikt voor ieder budget

Een golfvakantie naar Spanje hoeft zeker niet duur te zijn. Je bent er na zo’n drie uur vliegen, dus een golftrip van 4 dagen kan zeker. Je kunt uiteraard ook de luxe opzoeken en je in de watten laten leggen.

2. Voor alle leeftijden & voorkeuren

Golfen is bij uitstek een sport die geschikt is voor alle leeftijden. Spanje is dit ook als golfvakantieland. Je kunt de rust opzoeken of juist tot in de late uurtjes feestvieren in één van de grote steden of gezellige havenplaatsen.

1. Het prachtige landschap

Spanje lijkt wel gemaakt voor golf. Na Zwitserland is Spanje het meest bergachtige land van Europa. De grote hoogteverschillen en kustlijn van bijna 5000 km geven je adembenemende vergezichten.

Golfvakantie Tips

Tags: #Spanje

Het laatste nieuws
Jeroen Schouten Golftime

Golflegende Ben Hogan

augustus 16, 2019 - Jeroen Schouten - Golflegendes

Jeroen Schouten Golftime

Golf statistieken

augustus 6, 2019 - Jeroen Schouten - Golftips Topgolf

Golflegende Sir Nick Faldo

juli 26, 2019 - Joep Slagt - Golflegendes

British Open 2019

juli 17, 2019 - Joep Slagt - Toernooien Topgolf

Gerelateerde golfreizen

Gerelateerde golfbanen

Gerelateerde bestemmingen