Golfreis naar Costa de la Luz Noord

Regio met verrassende golfbanen
 • Goede prijs / kwaliteitsverhouding
 • Veel hotels direct aan de golfbaan
 • Geen massatoerisme
 • Makkelijk bereikbaar vanuit Faro Airport
Bekijk alle reizen in Costa de la Luz Noord

Het noordelijke deel van de Costa de La Luz grenst aan Portugal en vanuit Faro bent u er zo. Vervolgens kunt u golfen op de verrassende golfbanen die de regio rijk is. De naam van deze kust verwijst naar het licht dat hier in de zee weerkaatst. De Costa de La Luz is rustig, de golfbanen zijn niet overvol en de prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend.

Lees meer

Uw zoekcriteria

Ligging

Verblijf

Prijs

Sterren

Vervoerstype

Type verblijf

Faciliteiten

Aanbieding

Afstand vanaf Utrecht

4 golfreizen in Costa de la Luz Noord gevonden

Precise Resort El Rompido*****

Aanbevolen golfreis
Tot € 55 korting p.p.
 • Charme hotel
 • Direct aan de golfbaan Isla Canela
 • Ruime kamers met uitzicht op de golfbaan
 • Direct aan de golfbaan Nuevo Portil
 • Op loopafstand van het strand

Uw zoekcriteria

Aantal holes

Huurmogelijkheden

Voorzieningen

Onderhoud

Uitdaging

Ligging

Glooiend

7 golfbanen in Costa de la Luz Noord gevonden

Informatie over Costa de la Luz Noord

Golfen in een omgeving waar het massatoerisme nog niet heen getrokken is? Dan bent u in de Costa de la Luz op de juiste plek!

De Costa de la Luz Noord biedt 7 golfbanen gelegen in de prachtige ongerepte natuur van deze omgeving. Door het gematigde mediterrane klimaat kunt u het hele jaar door golfen in deze regio. De Costa de la Luz Noord grenst aan Portugal. Het noordelijke deel van de Costa de la Luz is daarom ook het beste te bereiken via de luchthaven van Faro, Portugal. Tevens kunt u tijdens uw verblijf in de Costa de la Luz Noord de verrassende golfbanen van de Algarve ontdekken.

De Costa de la Luz Noord kenmerkt zich door authenticiteit en rust. Tijdens uw verblijf kunt u een bezoek brengen aan de pittoreske plaatsen Ayamonte en Isla Cristina. Bovendien kunt u genieten van de vele verse visgerechten geserveerd in de typisch Spaanse restaurants aan de kust.

 

Regionale feestdagen

De Costa de la Luz viert geen grote regionale feestdagen. Er zijn echter wel genoeg plaatselijke feesten. Bovendien worden de nationale Spaanse feestdagen natuurlijk uitbundig gevierd. Een overzicht van de nationale feestdagen kunt u vinden bij Informatie over Spanje.

 

Openingstijden horeca

De algemene tijd voor het ontbijt in de Costa de la Luz Noord, is net als in de rest van Spanje van 8.00 tot 10.00 uur ‘s morgens. De lunch, in de restaurants, is van 13.00 uur tot 15.30 uur. Het avondmaal wordt over het algemeen tussen 20.30 uur en 23.00 uur opgediend.

De avonden staan in Spanje centraal, vooral de avonden van donderdag tot zondag zijn belangrijk. Eten wordt zoals eerder genoemd laat op de avond gedaan. De rest van de avond wordt doorgebracht op straat, in pubs, in bars of in discotheken.

 

Openingstijden winkels

De winkels in de Costa de la Luz Noord zijn doordeweeks elke dag van 10.00 uur tot 13.00 uur en van 17.00 uur tot 20.00 uur open. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur nemen veel Spanjaarden een middagdutje, oftewel “Siësta”. Op zaterdag zijn de winkels alleen ’s ochtend geopend. Op zondag zijn de winkels gesloten.

Aangezien deze regio tot nu toe relatief weinig buitenlandse toeristen aantrekt worden er in het hoogseizoen weinig uitzonderingen op de openingstijden gemaakt. Dit komt doordat de toeristen, die zelf ook van Spaanse afkomst zijn, zelf ook een middagdutje doen. Er is voor de winkeleigenaren daarom dus niet veel reden om hun winkels te openen tijdens de siësta uren.

 

Klimaat

De Costa de la Luz Noord heeft een heerlijk golfklimaat. Het klimaat wordt namelijk gekenmerkt door warme droge zomers, met een frisse zeewind, en milde winters.

De Costa de la Luz Noord geniet van 300 zon dagen per jaar. In de zomermaanden valt er zelden enige neerslag. De rest van het jaar valt er af en toe neerslag. Het verschil met Noord-Europa is echter dat er in de Costa de la Luz slechts buien vallen waarna het weer opklaart. Regendagen komen hier dus zelden voor. Bovendien is regen eens in de zoveel tijd ook belangrijk om de prachtige natuur te onderhouden.

De temperaturen in de Costa de la Luz Noord kunnen vooral in de zomer hoog oplopen. Echter, door de invloed van de koele winden van de Atlantische Oceaan blijft de gevoelstemperatuur altijd prettig. In de winter kan die wind ook zorgen voor vrij koele temperaturen. Echter, zolang dat niet samen gaat met neerslag is dat natuurlijk geen probleem voor het golfen!

 

Het weer in Costa de la Luz Noord

Huidige weer in Costa de la Luz Noord

16°C
 • lichte regen
 • 14°C min
 • 16°C max
 • 84% luchtvochtigheid
 • 307° windrichting
 • 7m/s windsnelheid

Vooruitzicht voor Costa de la Luz Noord 36

\ 09:0012:0018:00
Wednesday - lichte regen
16°C 12 36
licht bewolkt
14°C 18 34
Thursdayhalf bewolkt
12°C 09 29
onbewolkt
16°C 12 28
onbewolkt
15°C 18 26
Fridayonbewolkt
9°C 09 21
onbewolkt
17°C 12 20
onbewolkt
15°C 18 18
Saturdaylicht bewolkt
6°C 09 13
licht bewolkt
13°C 12 12
onbewolkt
13°C 18 10
Sundayonbewolkt
8°C 09 5
onbewolkt
13°C 12 4
onbewolkt
12°C 18 2

Accommodaties en golfbanen in Costa de la Luz Noord op kaart

Top 4 Golfbanen in Costa de la Luz Noord

El Rompido North
Spanje - Costa de la Luz Noord
El Rompido South
Spanje - Costa de la Luz Noord
Islantilla GC
Spanje - Costa de la Luz Noord
Isla Canela GC
Spanje - Costa de la Luz Noord