Golfreis naar Costa de la Luz Zuid

Een aantrekkelijke, veelzijdige vakantiebestemming, met de havenstad Cádiz en het pittoreske stadje Jerez als cultureel middelpunt .
 • Cultuur, historie en tapas
 • Interessante en levendige stadjes
 • Zandstranden en onbedorven duingebieden
 • Jerez must voor sherry en cultuurliefhebbers
Bekijk alle reizen in Costa de la Luz Zuid

Het zuidelijke deel van de Costa de la Luz is bereikbaar via de luchthaven van Sevilla of Malaga. Het is een golfregio in opkomst waar nog jaarlijks golfbanen bijkomen. De meest beroemde sherry’s ter wereld worden hier geproduceerd. Een aantrekkelijke, veelzijdige vakantiebestemming, met de havenstad Cádiz en het pittoreske stadje Jerez als cultureel middelpunt . Daarnaast heeft de regio kilometerslange zandstranden, onbedorven duingebieden, gezellige oude vissersplaatsjes en witte dorpjes.

Lees meer

Uw zoekcriteria

Ligging

Verblijf

Prijs

Sterren

Vervoerstype

Type verblijf

Faciliteiten

Aanbieding

Afstand vanaf Utrecht

6 golfreizen in Costa de la Luz Zuid gevonden

 • Direct aan de golfbaan
 • Nabij het strand
 • Wellness hotel
 • Kleinschalig charme hotel
 • Direct aan de golfbaan Montenmedio
 • Klassieke kamers met hedendaags comfort
 • Nabij golfbaan
 • Dicht aan het strand
 • Vlakbij gezellige kustplaatsjes El Puerto de Santa Maria en Rota
 • Direct aan het strand gelegen
 • Vlakbij de Novo Sancti Petri golfbanen
 • Dichtbij het gezellige stadje Chiclana de la Frontera
 • Optie voor Semi all-inclusive

Uw zoekcriteria

Aantal holes

Huurmogelijkheden

Voorzieningen

Onderhoud

Uitdaging

Ligging

Glooiend

10 golfbanen in Costa de la Luz Zuid gevonden

Informatie over Costa de la Luz Zuid

Golfen in een omgeving waar het massatoerisme nog niet heen getrokken is? Dan bent u in de Costa de la Luz op de juiste plek!

De Costa de la Luz Zuid biedt 10 golfbanen gelegen in de prachtige ongerepte natuur van deze omgeving. Door het gematigde mediterrane klimaat kunt u het hele jaar door golfen in deze regio. Het zuidelijke deel van de Costa de la Luz is het beste te bereiken via de luchthaven van Sevilla of Malaga.

Naast golf heeft de Costa de la Luz Zuid nog veel meer te bieden. Zo zijn er in deze regio kilometerslange witte zandstranden, onbedorven duingebieden, gezellige oude vissersplaatsjes en kunt u in Tarifa dolfijnen en walvissen spotten. Bovendien is de oudste stad van Europa, Cádiz, het middelpunt van de Costa de la Luz Zuid. Hier kunt u de prachtige 18e eeuwse kathedraal bezoeken of heerlijk dineren in de gezellige haven.

 

Regionale feestdagen

De Costa de la Luz viert geen grote regionale feestdagen. Er zijn echter wel genoeg plaatselijke feesten. Bovendien worden de nationale Spaanse feestdagen natuurlijk uitbundig gevierd. Een overzicht van de nationale feestdagen kunt u vinden bij Informatie over Spanje.

 

Openingstijden horeca

De algemene tijd voor het ontbijt in de Costa de la Luz Zuid, is net als in de rest van Spanje van 8.00 tot 10.00 uur ‘s morgens. De lunch, in de restaurants, is van 13.00 uur tot 15.30 uur. Het avondmaal wordt over het algemeen tussen 20.30 uur en 23.00 uur opgediend.

De avonden staan in Spanje centraal, vooral de avonden van donderdag tot zondag zijn belangrijk. Eten wordt zoals eerder genoemd laat op de avond gedaan. De rest van de avond wordt doorgebracht op straat, in pubs, in bars of in discotheken. De pubs, bars en discotheken, die vooral veel voorkomen in de grotere steden als Cádiz en Tarifa, zijn meestal tot 03.00 uur of 04.00 uur ‘s ochtends geopend.

 

Openingstijden winkels

De winkels in de Costa de la Luz Zuid zijn doordeweeks elke dag van 10.00 uur tot 13.00 uur en van 17.00 uur tot 20.00 uur geopend. Tussen 13.00 uur en 17.00 uur nemen veel Spanjaarden een middagdutje, oftewel “Siësta”. Op zaterdag zijn de winkels alleen ’s ochtend geopend. Op zondag zijn de winkels gesloten.

Aangezien deze regio tot nu toe relatief weinig buitenlandse toeristen aantrekt worden er in het hoogseizoen weinig uitzonderingen op de openingstijden gemaakt. Dit komt doordat de toeristen, die zelf vaak ook van Spaanse afkomst zijn, zelf ook een middagdutje doen. Er is voor de winkeleigenaren daarom dus niet veel reden om hun winkels te openen tijdens de siësta uren.

 

Klimaat

De Costa de la Luz Zuid heeft een heerlijk golfklimaat. Het klimaat wordt namelijk gekenmerkt door warme droge zomers, met een frisse zeewind, en milde winters.

De Costa de la Luz Zuid geniet van 300 zon dagen per jaar. In de zomermaanden valt er zelden enige neerslag. De rest van het jaar valt er af en toe neerslag. Het verschil met Noord-Europa is echter dat er in de Costa de la Luz slechts buien vallen waarna het weer opklaart. Regendagen komen hier dus zelden voor. Bovendien is regen eens in de zoveel tijd ook belangrijk om de prachtige natuur te onderhouden.

De temperaturen in de Costa de la Luz Zuid kunnen vooral in de zomer hoog oplopen. Echter, door de invloed van de koele winden van de Atlantische Oceaan blijft de gevoelstemperatuur altijd prettig. In de winter kan die wind ook zorgen voor vrij koele temperaturen. Echter, zolang dat niet samen gaat met neerslag is dat natuurlijk geen probleem voor het golfen!

 

Het weer in Costa de la Luz Zuid

Huidige weer in Costa de la Luz Zuid

16°C
 • lichte regen
 • 14°C min
 • 16°C max
 • 84% luchtvochtigheid
 • 307° windrichting
 • 7m/s windsnelheid

Vooruitzicht voor Costa de la Luz Zuid 36

\ 09:0012:0018:00
Wednesday - lichte regen
16°C 12 36
licht bewolkt
14°C 18 34
Thursdayhalf bewolkt
12°C 09 29
onbewolkt
16°C 12 28
onbewolkt
15°C 18 26
Fridayonbewolkt
9°C 09 21
onbewolkt
17°C 12 20
onbewolkt
15°C 18 18
Saturdaylicht bewolkt
6°C 09 13
licht bewolkt
13°C 12 12
onbewolkt
13°C 18 10
Sundayonbewolkt
8°C 09 5
onbewolkt
13°C 12 4
onbewolkt
12°C 18 2

Accommodaties en golfbanen in Costa de la Luz Zuid op kaart

Top 5 Golfbanen in Costa de la Luz Zuid

Costa Ballena
Spanje - Costa de la Luz Zuid
Montenmedio
Spanje - Costa de la Luz Zuid
Sherry Golf Jerez
Spanje - Costa de la Luz Zuid
Montecastillo
Spanje - Costa de la Luz Zuid
GC Novo Sancti Petri Centro
Spanje - Costa de la Luz Zuid

Golfevenementen in Costa de la Luz Zuid